r
Nosalty Logó

Csokihabos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 530 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 4231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 184 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 530 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 184 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

csokihab

összeállítás

Elkészítés

tésztához

  1. A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljától. 2-3 percig kavargatjuk. (Jó nagy gombócunk lesz.)
  3. A kész masszát áttesszük a robotgép táljába, és a tojásokat egyenként (ez nagyon fontos!) nagyon alaposan eldolgoztatjuk a géppel. Ha kézzel csináljuk, fakanállal addig kevergessük, míg minden tojásnál teljesen egyneművé válik.
  4. 2 teáskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi méretű kupacokat rakunk (ebből a mennyiségből kb. 35 db gombócunk lesz).
  5. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárga színűre sütjük.

csokihab

  1. Az étcsokoládés pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes tejet. Előírás szerint megfőzzük a pudingot. Gyakran megkeverve teljesen kihűtjük.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, közben hozzáadjuk az 1 ek porcukrot. A kész tejszínhabhoz a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Ha csokisan sötétebbet szeretnénk, tehetünk még hozzá 1 ek kakaót.

összeállítás

  1. A kész gombócok tetejét levágjuk, 2 kiskanál segítségével színültig megtöltjük a gombócokat a csokihabbal. Visszarakjuk rá a tetőt.
  2. Nagyobb tálba ne túl szorosan belerakosgatjuk a kész gombócokat, és mindegyik tetejére evőkanállal a maradék csokihabot rákanalazzuk.
  3. A tetejére cukrozatlan kakaóport szitálunk.
  4. Legalább 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, de ha az éjszakát ott tölti sokkal finomabb lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 103907
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csokihabos sütimhez hasonlóan szintén a "filléres" kategóriába tartozó, nagy családi kedvenc. Ami nagyon fontos: a tojásokat egyenként, tényleg nagyon alaposan keverjük el, a sütőajtót ne nyitogassuk (legalább 20 percig), csak kukucskáljunk rá, mert akkor a kis kupacok összeesnek. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Nagyon tetszik a recept, és szeretném elkészíteni, viszont annyi kérdésem lenne, hogy cukrozott vagy cukrozatlan hulalával készíted? Nekem cukrozott van itthon,azzal dolgoznék,és tudni szeretném csökkentsem e a receptedben elòírt cukor mennyiséget vagy sem. El?re is köszönöm a segítséget! :-)

Gabys

Kedves Dorottyar! Mindig cukrozott hulalával készítem a habos sütijeimet. Ne csökkentsd a cukor mennyiségét, szerintem nem lesz túl édes, én legalábbis nem kedvelem a túl édes dolgokat. De azért tanácsolok is:) Ha mégis picit édesnek éreznéd, alaposan hintsd meg a keser? kakaóporral, ellensúlyozni fogja. Sok sikert hozzá, várom a visszajelzésedet, ha elkészítetted. Jó éjt:) Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Bocsánat a kései válaszért! Elkészítettem a sütit, és ez valami isteni finom! Én imádom a boltit is, de ezek után biztos, hogy mindig saját magam fogom készíteni! Köszönöm a receptet, bekerült a kedvencek közé! :-)

Gabys

Kedves Dorottyar! A jó hír sose jön kés?n:) Nagyon örülök, hogy bevált. Nálunk is nagyon szeretik a profiterolt, de iszonyú drága az üzletben a családom befogadó képességéhez. Ezért tettem közzé ezt a "pénztárca kímél?" receptet. Nálam ez az égetett tészta az alapja a képvisel?fánknál és az eclernél is. Annak is nagyon örülök, hogy bekerült a kedvencek közé:) Köszönöm! Gabi

BociKriszti

Tegnap megcsináltam,jól sikerült! Nagyon jó recept,köszönöm szépen!

Gabys

Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy megírtad! Mi is nagyon szeretjük:)

Törölt felhasználó

Szia. Megcsináltam a recepted, de nem püffedtek fel szépen a golyók. Laposak maradtak. Van tipped mi lehetet a hiba?

Gabys

Szió! Igazából nincs tippem az a baj:( Az égetett tésztáknál (képvisel?fánk, profiterol stb) általában az okozza a sikertelenséget, hogy sütés után ha hirtelen kivesszük, összeesik. De hogy nem fúvódik fel...csak tippelgetni tudok,: amikor a lábasban kevergeted, "hártyát" kell képeznie a tésztának, aztán a tojásokat egyenként nagyon nagyon alaposan el kell kevergetni, én pont ezért szoktam robotgéppel. Forró süt?be kell tenni. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, pedig nagyon finom és kiadós.

Törölt felhasználó

Igazából, kissé megemelkedett, így üreg keletkezett benne, és meg tudtam tölteni. Csinos torta lett bel?le. :)

diachan

Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem és nagyon finom lett!

Gabys

Szia! Nagyon örülök, hogy jól sikerült:)

Hozzávalók

tésztához

csokihab

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek