Nosalty Logó

Vaníliapudingos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Vaníliapudingos profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 904 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 3610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 904 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 3610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig "főzzük".
  2. A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.
  3. A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpappírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 db lesz.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásta tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  5. Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.
  6. A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajatgőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat meglocsoljuk vele.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13795
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

A minap úgy készítettem el a pudingot, hogy kb 1 dl. tejszínt felvertem, és a már kész pudinghoz kevertem. Még finomabb lett, úgyhogy bátran ajánlom így a puding elkészítését.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is szerettem a képviselő fánkot, de az utóbbi időben nem igazán találtam olyan cukrászdát, ahol igazi házi ízeket kaptam volna. Mivel szeretem a konyhában megadni a módját a dolgoknak, ezért készítettem a régen képviselőfánknak hívott sütikét ilyen kis aprókra, igazi falatkák lettek belőle. Bár nem annyira kiadós, mint amennyire pepecselős, de megéri, mert a végeredmény nagyon üt. :)

Hozzászólások

zemlei

Kedves Debmo! Elkészítettem ezt a kis finomságot, nagyon jó lett. Annyit változtattam rajta hogy volt maradék tojásfehérjém kb 4 tojásról, így 5 fehérjéb?l lett a hab ami nagyon selymessé és könny?vé tette a krémet! Plusz usztak a kis labdák a fini krémen/ben :-) Köszi a receptet!

Debmo

Szia Zemlei! Örülök, hogy elkészítetted, szerintem is nagyon finom. Legutoljára a krémet úgy készítettem el, hogy a pudingoz valókhoz még f?zés el?tt tettem hozza egy egész tojást, majd amikor a krém kih?l hozzáadtam a vajat(margarint), majd kb. 1,5-2 dl. felvert tejszínt. Ha lehet ezt mondani: még istenibb lett. Nagyon lágy a krém t?le. Én nem szoktam megúsztatni semmilyen krémben, mert jobban szeretem, ha nem ázik el a tészta benne, de ízlés dolga. További jó sütögetést-f?zögetést, szép napot :)

tundike81

Szia. Megtudnád mondani,hogy h?légkeveréssel lehet-e sütni a fánkokat? köszi

Debmo

szia Bár nekem nem légkeveréses a süt?m, de szerintem nyugodtan sütheted vele.

tundike81

köszi,megpróbálom.

Törölt felhasználó

Szia! Most néztem a TV-ben Gordon R-t, és ott egy versenyz? azért esett ki, mert nyers tojással tálalt egy édességet. Ennek fényében nem értem a hideg krémhez kevert kezeletlen tojásfehérjét. Ez akkor most hogy is van ennél a receptnél? Mi a helyzet a szalmonellával?

Debmo

Kedves klara! Mint azt mindannyian tudjuk, a nyers tojásfehérje csak akkor okoz gondot, ha a tojás szalmonellás. Tehát a nem szalmonellás tojással semmi gond. De mivel ez nem kötelez? része a pudingnak, így nyugodt szívvel hagyd ki bel?le. Ilyen melegekben én sem a fehérjével szoktam lazítani a pudingot, hanem felvert tejszínnel. A m?sor gondolom az Amerikai mesterszakács volt és ha én lettem volna a zs?ri, én is kiejtem azt a versenyz?t, aki 90 perc alatt egy ennyire gyenge összehányt pudingot tálal fel nekem, függetlenül attól, hogy milyen hab van a tetején. :P Én is láttam. Érdekes, hogy egyesek meg megeszik a nyers marhahúsból készült tatárt, pedig lehet, hogy a marha kergemarha kóros volt. Hát err?l csak ennyit. Azért remélem elkészíted a receptet és ízleni is fog.

Törölt felhasználó

Kedves Debmo! Köszi a receptet valami isteni és persze rendkívül gyors is. Annyira bejött a családnak hogy két nap egymás után is el kellet készítenem! Szép napot!!!

Törölt felhasználó

Kedves Debmo! A recept tökéletes! Ahogy kész lett úgy el is fogyott:D

Debmo

Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlett :D

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.