r
Nosalty Logó

Profiterol 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Profiterol 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3669.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a sóval felforraljuk, és beletesszük a margarint. Addig forraljuk és kevergetjük, amíg elolvad.
  2. Ekkor beleszórjuk a lisztet, és lejjebb vesszük a lángot. Fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg elválik a lábos falától, és egy gombóccá áll össze.
  3. Félre húzzuk a lángról. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, az ötödiknek csak a felét. Minden tojással alaposan kidolgozzuk a tésztát. Két kanál segítségével vagy habzsákkal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Lekenjük őket a fél tojással, amit kihagytunk a tésztából.
  4. 230 fokra előmelegített, forró sütőbe toljuk a tepsit, 4 percig sütjük így a tésztát. Ekkor visszavesszük a hőfokot 200-ra, és 15 percig így sütjük tovább. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. 15 perc után résnyire nyitjuk a sütőajtót, és takarékra állítjuk a hőmérsékletet. 10 percig így szárítjuk a fánkokat.
  5. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a krémet: A kétféle pudingot megfőzzük a leírás szerint 4-4 dl tejben, és édesítjük őket a cukorral. Még melegen a fánkokba töltjük vagy habzsákkal (a hegyes végével lyukat ütünk a fánk aljába, és belenyomjuk a krémet), vagy recés késsel bevágjuk a fánk oldalát, és kanállal megtöltjük.
  7. Egy tálra tesszük őket, és jöhet a csokimáz.
  8. Ehhez az olaj és ecet kivételével lábosba tesszük a hozzávalókat, felfőzzük. Ha kissé kihűlt, jól elkeverjük benne az ecetet és az olajat. Leöntjük vele a fánkokat, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 46667
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, és valami különlegeset szerettem volna kínálni nekik. Régen próbálkoztam már az égetett tésztával, akkor nem megfelelően sütöttem, és összeesett. Évekig nem próbálkoztam vele, de most megtáltosodtam és lám, sikerült. A vendégek is elégedettek voltak. Ebből a tésztamennyiségből 30 db lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek