r
Nosalty Logó

Profiterol 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Profiterol 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    356.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3044 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémet készítjük el először, hogy ki tudjon hűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, kevés tejjel, és hozzáadjuk a pudingport. Hozzáöntjök a forró tejet, és lassú tűzön besűrítjük. Időnként megkeverve kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük, és majd a főzött krémmel keverjük tovább, ha már teljesen kihűlt. Könnyű, habos krém lesz.
  2. Az öntethez egylábasbategyüka tojássárgákat, jól elkeverjük ela cukorral, a keményítővel, és adjuk hozzá a forró tejet. Tűzhelyre tesszük, lassan, kevergetvesűrűsítsük be (de ne forrjon), és a közben felolvasztott csokival keverjük el. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Habverővel vagy robotgéppel alaposan verjük át. Kihűtjük.
  3. A tészta elkészítése: a vizet feltesszük forrni a vajjal, csipet sóval. Ha felforrt, levesszük, és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük, és addig kevergetjük, míg az elválik az edény falától, és sercegő hangot ad.
  4. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan elkeverve mindegyiket, amíg szép buborékos lesz.
  5. Nyomózsák vagy két kiskanál segítségével, kis halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt gáztepsire. Nem túl sűrűn, hogy tudjanak nőni. (diónyi gombócok, kb. 5 centinként)
  6. Sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütőt. Ha megsült, kivesszük a tepsit, és fogvályóval megszúrkáljuk a fánkocskákat, hogy a gőz ki tudjon jönni, ne essenek össze.
  7. Ha kihűlt minden, a fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, vagy vékony csövű habzsákkal is megtölthetjük, akkor nem kell felvágni.
  8. Egy tetszőleges tálba rendezzük, és bevonjuk az öntettel, olvasztott csokival diszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 34899
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Az öntet ne legyen sűrű, sem túl híg...nekem már sikerült mindkettővel bosszankodnom. Az az ideális, ha a gombóckákon megmarad, és nem folyik le, de viszonylag könnyen tudjuk eloszlatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk ez a kedvenc profiterol receptünk. Több ötletből kreáltam, ez lett a vége.:) Tudom, hogy ahány ház....nálunk ez a menő.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...