r
Nosalty Logó

Profiterol 4.

Geleva
Profiterol 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

758
Kalória
9.4g
Fehérje
46.1g
Szénhidrát
59.4g
Zsír
69.5g
Víz
215.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
22.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    356.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3044 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémet készítjük el először, hogy ki tudjon hűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, kevés tejjel, és hozzáadjuk a pudingport. Hozzáöntjök a forró tejet, és lassú tűzön besűrítjük. Időnként megkeverve kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük, és majd a főzött krémmel keverjük tovább, ha már teljesen kihűlt. Könnyű, habos krém lesz.
  2. Az öntethez egylábasbategyüka tojássárgákat, jól elkeverjük ela cukorral, a keményítővel, és adjuk hozzá a forró tejet. Tűzhelyre tesszük, lassan, kevergetvesűrűsítsük be (de ne forrjon), és a közben felolvasztott csokival keverjük el. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Habverővel vagy robotgéppel alaposan verjük át. Kihűtjük.
  3. A tészta elkészítése: a vizet feltesszük forrni a vajjal, csipet sóval. Ha felforrt, levesszük, és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük, és addig kevergetjük, míg az elválik az edény falától, és sercegő hangot ad.
  4. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan elkeverve mindegyiket, amíg szép buborékos lesz.
  5. Nyomózsák vagy két kiskanál segítségével, kis halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt gáztepsire. Nem túl sűrűn, hogy tudjanak nőni. (diónyi gombócok, kb. 5 centinként)
  6. Sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütőt. Ha megsült, kivesszük a tepsit, és fogvályóval megszúrkáljuk a fánkocskákat, hogy a gőz ki tudjon jönni, ne essenek össze.
  7. Ha kihűlt minden, a fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, vagy vékony csövű habzsákkal is megtölthetjük, akkor nem kell felvágni.
  8. Egy tetszőleges tálba rendezzük, és bevonjuk az öntettel, olvasztott csokival diszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x5

Nekünk ez a kedvenc profiterol receptünk. Több ötletből kreáltam, ez lett a vége.:) Tudom, hogy ahány ház....nálunk ez a menő.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...