r
Nosalty Logó

Profiterol 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Profiterol 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    356.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3044 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 4552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémet készítjük el először, hogy ki tudjon hűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, kevés tejjel, és hozzáadjuk a pudingport. Hozzáöntjök a forró tejet, és lassú tűzön besűrítjük. Időnként megkeverve kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük, és majd a főzött krémmel keverjük tovább, ha már teljesen kihűlt. Könnyű, habos krém lesz.
  2. Az öntethez egylábasbategyüka tojássárgákat, jól elkeverjük ela cukorral, a keményítővel, és adjuk hozzá a forró tejet. Tűzhelyre tesszük, lassan, kevergetvesűrűsítsük be (de ne forrjon), és a közben felolvasztott csokival keverjük el. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Habverővel vagy robotgéppel alaposan verjük át. Kihűtjük.
  3. A tészta elkészítése: a vizet feltesszük forrni a vajjal, csipet sóval. Ha felforrt, levesszük, és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük, és addig kevergetjük, míg az elválik az edény falától, és sercegő hangot ad.
  4. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan elkeverve mindegyiket, amíg szép buborékos lesz.
  5. Nyomózsák vagy két kiskanál segítségével, kis halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt gáztepsire. Nem túl sűrűn, hogy tudjanak nőni. (diónyi gombócok, kb. 5 centinként)
  6. Sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütőt. Ha megsült, kivesszük a tepsit, és fogvályóval megszúrkáljuk a fánkocskákat, hogy a gőz ki tudjon jönni, ne essenek össze.
  7. Ha kihűlt minden, a fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, vagy vékony csövű habzsákkal is megtölthetjük, akkor nem kell felvágni.
  8. Egy tetszőleges tálba rendezzük, és bevonjuk az öntettel, olvasztott csokival diszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 34539
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Az öntet ne legyen sűrű, sem túl híg...nekem már sikerült mindkettővel bosszankodnom. Az az ideális, ha a gombóckákon megmarad, és nem folyik le, de viszonylag könnyen tudjuk eloszlatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk ez a kedvenc profiterol receptünk. Több ötletből kreáltam, ez lett a vége.:) Tudom, hogy ahány ház....nálunk ez a menő.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?