Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis tejbegríz

Prézlis tejbegríz
Prézlis tejbegríz
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves szomszédasszonyom lepte meg a gyerekeimet ezzel az egyszerű finomsággal. Köszönet érte!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Amikor már unjuk a sima tejbegrízt. Ebédre 2. fogásként, uzsonnára. Gyerekeknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből, búzadarából és a kétfajta cukorból sűrű tejbegrízt főzünk. Ízesítjük reszelt citromhéjjal.
  2. Bevizezünk egy akkora tepsit/tálcát, hogy legalább 1cm vastagon terüljön el benne a tejbegríz. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk.
  4. A kihűlt tejbegrízt felkockázzuk, és a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 968
elküldve: 9
receptkönyvben: 340
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejbegríz zsemlemorzsában, bundás tejbegríz, pirított tejbegrízkockák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moncsesz
Moncsesz Fri, 2016-07-01 15:37

Kedves Venusz1!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a prézli lepereg.

Köszönettel:
Moncsesz

b-n
b-n Thu, 2014-08-21 15:16

Gyorsan kellett valami édesség amit meglett férfiak, de apró gyerekek is megesznek, lehetőleg azonnal... Erre esett a választásom, nagy sikere volt. Készítem még! Köszi a receptet.

564
tej 0.5 l
búzadara 6 evőkanál
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 2 ek
lekvár/ dzsem 2 ek