Nosalty Logó

Préselt malacság

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olaszné Anci
Ezen a képen: Préselt malacság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2260 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 565 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    279.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 2260 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél fejet megtisztítjuk, a felesleges részt levágjuk róla. A fület felcsíkozzuk, a fej többi részét és a malachúst felkockázzuk.
  2. Alapos mosás után feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ha felforrt lehabozzuk, mint a húslevest, és csendes tűznél főzzük tovább.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a fokhagymát, és egészben a húshoz adjuk. Úgy ízesítjük be, hogy kóstoláskor az ízek intenzíven érezhetők legyenek (hidegen veszít a fűszerek ízéből). Ha készre főtt, leszedjük róla a zsírréteg egy részét, és kiszedjük a zöldségeket. Langyosra hűtjük.
  4. Egy tetszőleges formát (nálam jénai) frissen tartó fóliával kibélelünk. Elrendezzük benne a húst, majd rászűrjük a levét, hogy szintén ellepje. A tetejére süllyesztünk valamit (nálam vágódeszka), 1kg körüli súllyal lepréseljük.
  5. Másnapig hűtőbe tesszük, a fólia eltávolítás után ízlésesen szeleteljük, majd tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 20×14
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9613
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Jó szívvel ajánlok hozzá finom lágy kenyeret, rengeteg zödséget: paprikát, paradicsomot, uborkát, retket stb.... Nagyon finom bármilyen savanyúsággal is. Most tetszés szerint levehetünk a polcról bármit, amit nyáron szorgalmasan üvegekbe raktunk !

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy! Már várják a következő alkalmat, és még nem unták meg! Ami a legfontosabb, hogy viszonylag olcsó.  

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Anci! Fogadni mertem volna, hogy a te recepted, amikor megláttam a rózsát. Na és a neve is van olyan jó, mint a Rugós kakas. Biztosan finom is az összetev?k alapján. Szép hétvégét. Piroska.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a neve (is):-)! Nagyon jól néz ki! Üdv: Anita

Olaszné Anci

Kedves Ani ! Aki szereti a disznósajtot, annak biztos ízlik és Tartósítómentes ! Sok sikert hozzá ! Üdv : Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Végre megérkezett:-)) Nagyon étvágygerjeszt?!! :-)) Elmentve. Nagyon bólogatott rá a családom:-)) Szép, mozgalmas hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Nagyon fontos, hogy jól megpuhuljanak a hozzávalók. Finom és olcsó ! Nagyon fontos, hogy semmilyen tartósítószert nem tartalmaz ! Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves Piroskám ! Köszönöm a kedvességed, megint örülök, hogy hallok rólad ! Ha szereted a disznósajtot, akkor ízleni fog ! Ha elkészíted, érdekel a véleményed ! Puszi, neked is szép hétvégét ! Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Szóval finom és puha, és malacságos:-)) , és nem tartósítós : Jöhet!!!!! :-)) Mennek, amik a könyvben vannak, párat ma küldök:-)) Szép, napos hétvégét Nektek!!, -itt legalábbis az van, a párom épp felássa a kertet, szerinte, ett?l szebb id?ben nem is lehetne, még fütyül is hozzá:-)) Én is örülök, hatalmas mennyiség? ruha került kiteregetésre, méghozzá az udvarban:-)) Puszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ez a csoda úgy REMEK ahogy van!!! Üdv. Sándor

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Köszönöm,átjöttek a receptek és olvashatók is. Finom a malacság, próbáld ki ! Majd írd meg a véleményed. Er?sebben kell f?szerezni, mert hidegen veszít a savából is ! Itt is napos id? volt, bográcsoztunk. A fiúk f?zték a pörköltet, mi meg a barátn?mmel tisztítottuk és zacskóztuk a tyúkokat ! Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves Sanyasef ! Ne haragudj,hogy letegezlek, én sem haragszom ha így teszel. Próbáld ki, tényleg finom,én vigyázni szoktam, hogy egy kis sovány hús is legyen benne, szerintem sokkal finomabb !Az én Sándoromnak is ízlik. Boldog születésnapot ! Üdv: Olaszné Anci

Timancs

Ó!!! Imádom a malacságokat! :-) Nem illik félreérteni! :-) Csodálatos a kép is! Már most falatoznék bel?le, ha tehetném!

Olaszné Anci

Kedves Timancs ! Nem értettem félre, bár lehetne, de nem illik. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, készítsd el, érdemes. Szeretettel üdvözöllek: Anci

apecs

Kedves Anci! A préselés folyamatát magyarázza el nekem legyenszíves, a tetejére is teszünk fóliát? A receptjeihez fogadja ?szinte elismerésem! Minden jót! pulis

Olaszné Anci

Kedves pulis ! Amikor puhára f?tt a hús, lesz?röm a levét. Egy téglalap alakú jénait kibélelek folpack-kal keresztbe, hosszába is. Olyan hosszúra szabom, hogy a maradékot minden oldalról a tetejére tudjam hajtogatni.Elrendezem benne az apró húsdarabokat.A lér?l leszedegetem a zsíros réteget és a visszamaradt léb?l annyit szedek a húsra, épp hogy ellepje.Két oldalról ráhajtom a fóliát, ráteszem a vágódeszkát, ( ami nekem pontosan ráillik a jénai tetejére ) A másik két oldalról a deszkára hajtom a fóliát és vagy súlyt, vagy 1 bontatlan kilós zacskó sót teszek a tetejére, Mehet a h?t?be! Remélem segíteni tudtam egy kicsit. Köszönöm az elismerést, jó munkát kívánok a konyhában !Üdv: Anci

apecs

Köszönöm!

Törölt felhasználó

Ha bejön az igazi tél, a kocsonya szezon, akkor elkészítem a családomnak! A képen is jól néz ki! Köszönöm neked a receptet. A súlyozást ismerem , mert a disznósajtokat is hasonlóan , fólia nélkül, bélben! :)

Olaszné Anci

Kedves Ellák ! Mi nagyon szeretjük, örülök, hogy felkeltette az érdekl?désedet, sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves olaszneanci, A Te véleményed szerint , megoldható az elképzelésem? Hasonló töml?s "aszpikos" felvágottakhoz hasonlóan, megtöltenék ilyen töml?t. Elkötve a végüket zsinóron felakasztva a te recepteddel megtöltve? Szeletelve szerettem az aszpikos felvágottakat. Persze a kocsonya anyagába is kell majd f?znöm egy kis zselatint, hogy tartson, ne "olvadjon" meg a kocsonya pl: két kenyér között . Kösz még egyszer a receptet és több ötletet szült is bennem . :) Tésztásfül, alias Ellák

Törölt felhasználó

Szia Olaszné Anci Nem felejtettem el! A kocsonyát hagyományos András napi módon készítettem el , a receptet is feltettem. Köszi , de minden képen az lesz a következ?, a te "kocsid"! Üdvözletem, minden jót az ünnepekre! Tésztásfül

Olaszné Anci

Kedves Ellák ! Köszönöm szépen és én is Meghitt Ünnepeket kívánok ! Üdv: Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek