Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alpesi kifli

Alpesi kifli
Alpesi kifli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, jól bevált receptem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk.
  2. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.
  3. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek.
  4. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva.
  5. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 586
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyalekvárral töltött kiflik, túrós tésztájú kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

884
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
citrom aroma 15 ml
1 csipet
áfonyadzsem 6 ek
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag