Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kifli ahogy Nyusssszi készíti

Pozsonyi kifli ahogy Nyusssszi készíti
Pozsonyi kifli ahogy Nyusssszi készíti
43 perc / előkészület: 30 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több éve már annak, hogy megtaláltam ezt a receptet, azóta más pozsonyi kifli/hókifli receptet nem is vagyok hajlandó kipróbálni. Elsőre kicsit ijesztőnek tűnhet, hogy 80 db lesz belőle, de nálunk évek óta kb. 2-3 nap alatt el szokott fogyni. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,5 dl langyos tejben a kristálycukorral együtt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Amíg az élesztő felfut, a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, a 15 dkg porcukrot, a maradék 1,5 dl langyos tejet, a sót, és végül az időközben megkelt élesztőt.
  3. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 10 egyforma cipót formálunk belőle.
  4. 30 perc alatt egy konyharuhával letakarva megkelesztjük a kis cipókat.
  5. Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. Mindkét töltelék ugyanúgy készül: 15 dkg porcukrot felfőzünk 1 dl tejjel, majd hozzákeverjük a diót/mákot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá.
  6. Amikor a tészta megkelt, mind a 10 cipóból köröket nyújtunk, és minden kört 8 körcikkre vágunk. Így jön ki a 10×8 körcikk, vagyis a 80 db pozsonyi kifli.
  7. A szélesebb felére kb. 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk, és kifli formájúra feltekerjük.
  8. Előmelegített sütőben világosra sütjük. A tepsit vékonyan zsírozzuk ki!
  9. Ha kihűlt, porcukorral vastagon meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 853
elküldve: 13
receptkönyvben: 447
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyusssszi

Mióta szakács: 2011.10.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós hókifli, mákos hókifli, édes kifli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Sun, 2012-11-11 11:49

Köszi a receptet!
Kicsit sokalltam a mennyiséget, és először csak a felét akartam megcsinálni, de utána rábeszéltem magam a teljes mennyiségre.
Most lettem kész a sütivel, és biztosan állítom, hogy el fog fogyni!!! :)
Egyébként én szilvalekvárt használtam töltelékként.
Üdv,
Zsanna

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Sun, 2012-11-11 14:38

Én is úgy jártam vele először, hogy csak a felét készítettem el... másnap meg meg kellett csinálnom a másik felét is, mert túl gyorsan fogyott! :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)

DENCSI
DENCSI Sat, 2012-03-31 19:01

már látooom... bocsi amúgy koszike a választ...DDDDDDDDDDD

Malena77
Malena77 / Malena77 Fri, 2012-03-30 07:27

A pozsonyi kifli az kissé más recept alapján készül, de a hókiflid szuperül néz ki:)

DENCSI
DENCSI Thu, 2012-03-29 16:24

szia egy kérdésem lenne te hogy késyited a tolteléket... kosZIKE ...DDD

998
finomliszt 100 dkg
margarin 18 dkg
sertészsír 18 dkg
tojássárgája 6 db
tej 3 dl
porcukor 15 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 csipet
tej 2 dl
porcukor 30 dkg
dió 25 dkg
mák 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert