Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Londoni szelet kétféle ízben

Londoni szelet kétféle ízben
Londoni szelet kétféle ízben
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgabaracklekvár, a dió, a mák rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ehhez egy omlós linzertészta, és egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, kiadós sütit kapunk eredményül. Eredetileg diós, de mivel szeretjük a mákot, ezért mindig megosztom a tepsit, és fele-fele arányban halmozom rá a masszát. Így rögtön kétféle sütemény lesz egy tepsiben.

hozzávalók / 12 adag

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Linzertésztát készítünk. Összemorzsoljuk a lisztet és a margarint, nagyjából egyneműre. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és az 5 tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük hűtőszekrényben. (Minden gyúrt tésztánál fontos a pihentetés, mivel ez idő alatt kezd el dolgozni a liszt.)

A tésztára:

  1. Ha kellő időt pihent a tészta, tepsi méretűre kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral.
  2. Az 5 tojásfehérjét majdnem készre felverjük egy csipet sóval. Ekkor öntjük bele a cukrot, és robotgéppel keményedésig verjük. Ha kész, akkor a tojáshabot felezzük. Az egyik felébe a diót, a másik felébe a mákot tesszük. Óvatosan elegyítjük. A tészta egyik felére a dióhabot, a másik felére a mákhabot simítjuk egyenletesen. Előbbit megszórhatjuk tördelt dióval.
  3. Előmelegített sütőben kb. 170 C-on sütjük. 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha kezd színesedni a hab. Mivel linzertészta, egy éjszakán át pihennie kell, hogy megpuhuljon a tészta. Tetszés szerinti formára szeletelhető.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 204
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

női szeszély

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 5 db
sárgabaracklekvár 8 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
dió 1 marék
mák 10 dkg