r
Nosalty Logó

Londoni szelet kétféle ízben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Londoni szelet kétféle ízben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 5918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 410 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Linzertésztát készítünk. Összemorzsoljuk a lisztet és a margarint, nagyjából egyneműre. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és az 5 tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük hűtőszekrényben. (Minden gyúrt tésztánál fontos a pihentetés, mivel ez idő alatt kezd el dolgozni a liszt.)

A tésztára:

  1. Ha kellő időt pihent a tészta, tepsi méretűre kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral.
  2. Az 5 tojásfehérjét majdnem készre felverjük egy csipet sóval. Ekkor öntjük bele a cukrot, és robotgéppel keményedésig verjük. Ha kész, akkor a tojáshabot felezzük. Az egyik felébe a diót, a másik felébe a mákot tesszük. Óvatosan elegyítjük. A tészta egyik felére a dióhabot, a másik felére a mákhabot simítjuk egyenletesen. Előbbit megszórhatjuk tördelt dióval.
  3. Előmelegített sütőben kb. 170 C-on sütjük. 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha kezd színesedni a hab. Mivel linzertészta, egy éjszakán át pihennie kell, hogy megpuhuljon a tészta. Tetszés szerinti formára szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7463
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 30.

Receptkategóriák

Londoni szelet kétféle ízben
SweetSzenilla 57 recept

A sárgabaracklekvár, a dió, a mák rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ehhez egy omlós linzertészta, és egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, kiadós sütit kapunk eredményül. Eredetileg diós, de mivel szeretjük a mákot, ezért mindig megosztom a tepsit, és fele-fele arányban halmozom rá a masszát. Így rögtön kétféle sütemény lesz egy tepsiben.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Címlapról ajánljuk

További cikkek