r
Nosalty Logó

Porhanyós almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Porhanyós almás pite
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4342.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1349 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Betesszük hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, és ízesítjük
  3. A tésztát 2 felé vesszük, rétesliszttel (fontos!) hintett deszkánkinyújtjuk. Tepsibe rakjuk (nem kell kikenni, mert nem ragad le), ráhalmozzuk a tölteléket, befedjük a másik adag tésztával. Kissé megszúrkáljuk.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, meghintjük cukorral.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (míg szép piros lesz a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 32332
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

A tölteléket gazdagíthatjuk dióval, keksszel, ki mivel szereti. Vágjuk egészen kicsi szeletekre, mert ha az ember bekapja, azonnal szétomlik a szájban. Na meg a kézben is. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekként nem szerettem az almás pitét. Ez mára nagyon megváltozott. Rájöttem, nem a töltelék miatt, hanem a tészta miatt. Fontos a rétesliszt, ne próbáljuk meg sima liszttel, közel sem lesz olyan jó.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

13 magyaros leves, amitől paprikabajszod lesz

A magyar konyha igen sokszínű, eggy valami azonban szinte minden ételére jellemző: a paprika mértékeket nem ismerő használata. Az alábbi leveseken is mind meglátszik, hogy magyarosak, hisz' piros fűszerbajusz marad kanalazásuk után az ajkakon.

Nosalty

További cikkek

Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!