Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós almás pite

Porhanyós almás pite
Porhanyós almás pite
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekként nem szerettem az almás pitét. Ez mára nagyon megváltozott. Rájöttem, nem a töltelék miatt, hanem a tészta miatt. Fontos a rétesliszt, ne próbáljuk meg sima liszttel, közel sem lesz olyan jó.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A tölteléket gazdagíthatjuk dióval, keksszel, ki mivel szereti. Vágjuk egészen kicsi szeletekre, mert ha az ember bekapja, azonnal szétomlik a szájban. Na meg a kézben is. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Betesszük hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, és ízesítjük
  3. A tésztát 2 felé vesszük, rétesliszttel (fontos!) hintett deszkán kinyújtjuk. Tepsibe rakjuk (nem kell kikenni, mert nem ragad le), ráhalmozzuk a tölteléket, befedjük a másik adag tésztával. Kissé megszúrkáljuk.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, meghintjük cukorral.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (míg szép piros lesz a teteje).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 159
elküldve: 7
receptkönyvben: 144
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Swampy

Mióta szakács: 2011.05.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós almás pite, puha almás pite, porhanyós almás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laszkris
laszkris Sat, 2018-12-15 14:59

Hello!
Én eddig kb. 30 féle almás pitét sütöttem, őszintén eddig még nem is kellett hogy kommentet írjak mert a leírtak szerint sikerült.
De ez a recept valami borzalom...
Mintha salakot enne az ember, merthogy ez tésztának nem nevezhető.
Vagy az arányok vannak elírva vagy nem tudom de egy valaki ette meg csak itthon a szemetes kuka...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-11-02 19:05

Elkészült, valóban porhanyós lett, kicsit száraz, keksz-re hasonlít a tésztája. Szerintem kéne bele citromhéj ill. kis citromlé a töltelékbe, én tettem bele diót is. Mindenkinek ízlett! :)

Swampi
Swampy / Swampi Sat, 2013-11-02 20:19

Kedves Kata :) az irónia a dologban, hogy eredetileg a recept ír diót a töltelékbe. Mi nem szeretjük úgy, de örülök ha Neked az eredeti ízlik. A tésztán a kicsivel több tejföl tud javítani. Én szárazabbra szoktam hagyni, főleg akkor ha lédús az alma. :)

561
rétesliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 2 ek
1 csipet
tejföl 2 ek
tojássárgája 2 db
alma 1.5 kg
cukor 4 ek
fahéj 1 tk
tojásfehérje 1 db
cukor 1 ek