r
Nosalty Logó

Póréfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Póréfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dkg vajat megolvasztunk, elkeverjük a liszttel, majd a tejjel besamelt főzünk belőle.
  2. Belemorzsoljuk, és elkeverjük a leveskockát, majd félretesszük hűlni.
  3. A pórékat (ha kell, megpucolva) vékony karikákra szeljük, és egy tál hideg vízben átöblítjük.
  4. Forró serpenyőbe dobjuk a karikákat, majd egykanál vajat is. Pár perc alatt megfonnyasztjuk a hagymát.
  5. Ekkorra a besamel már langyosra hűlt: belekeverjük a 2 tojássárgáját, szerecsendióval és borssal ízesítjük.
  6. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a besamelhez forgatjuk. Így teszünk az enyhén sózott póréhagymával is.
  7. Tűzálló edénybe öntjüka krémet, 25 percig sütjük, a sütő ajtaját közben nem szabad kinyitni.
  8. Ekkor rászórjuk a sajtot, és további 5-10 percig pirítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3557
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 09.

Ajánló

Valami nyers, friss zöldség jól passzol hozzá. Mi paradicsommal ettük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Póréfelfújt
Durcsó 161 recept

A karfiolfelfújt és a BBC csirkés-pórés pite ihlette a fenti fogást. No meg persze a hűtőben árválkodó pórészálak. Nagyon passzolnak az ízek. Jann eme "yummi!" étek segítségével gyakorolta a késsel-villával evést! ; )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek