r
Nosalty Logó

Póréfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Póréfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dkg vajat megolvasztunk, elkeverjük a liszttel, majd a tejjel besamelt főzünk belőle.
  2. Belemorzsoljuk, és elkeverjük a leveskockát, majd félretesszük hűlni.
  3. A pórékat (ha kell, megpucolva) vékony karikákra szeljük, és egy tál hideg vízben átöblítjük.
  4. Forró serpenyőbe dobjuk a karikákat, majd egykanál vajat is. Pár perc alatt megfonnyasztjuk a hagymát.
  5. Ekkorra a besamel már langyosra hűlt: belekeverjük a 2 tojássárgáját, szerecsendióval és borssal ízesítjük.
  6. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a besamelhez forgatjuk. Így teszünk az enyhén sózott póréhagymával is.
  7. Tűzálló edénybe öntjüka krémet, 25 percig sütjük, a sütő ajtaját közben nem szabad kinyitni.
  8. Ekkor rászórjuk a sajtot, és további 5-10 percig pirítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3526
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 09.

Ajánló

Valami nyers, friss zöldség jól passzol hozzá. Mi paradicsommal ettük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Póréfelfújt
Durcsó 161 recept

A karfiolfelfújt és a BBC csirkés-pórés pite ihlette a fenti fogást. No meg persze a hűtőben árválkodó pórészálak. Nagyon passzolnak az ízek. Jann eme "yummi!" étek segítségével gyakorolta a késsel-villával evést! ; )

Hozzászólások

Momony

Köszi a receptet, nagyon finom volt! És egyszer?:) (A család kedvéért egy kis füstölt sonkával felturbóztam) Móni

Törölt felhasználó

Ízre nem lett rossz,de amint kivettem süt?b?l,a felfújtam összeesett.Mit rontottam el?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?