r
Nosalty Logó

Pongyolás virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Pongyolás virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 796 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3184 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 796 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10726.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2737 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    5878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 3184 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle.
  2. Előkészítjük a virsliket. Hosszanti oldalukat behasíthatjuk és sajtot helyezünk bele. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
  3. A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 115828
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pongyolás virsli
Szintia 89 recept

Gyors, egyszerű és finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Ezt a finomságot 200 fokon, h?légkeveréssel, vagy alsó-fels? sütéssel kell sütni? Tetszik ez a recept, gondolom jó vendégváró finomság, szívesen kipróbálom. üdv. Klarissz

Szintia

Kedves Klarissz! Én hagyományos gázsüt?ben sütöttem, de biztosan gyorsabban és szebben sül h?légkeveréssel!;) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Komolyan mondom már kezd elegem lenni abból, hogy mindenki ezzel a h?légkeveréses és alsó- fels? sütéssel jön. Gondolom aki már valaha is használta a süt?jét csak tudja, hogy mit hány percig kell sütni kb. Ha meg mégsem akkor meg nézzen a süt?be, hogy jó e már. Ilyen hülyeséggel égetni magát!! További jó légkeverést!

Panyitimi

Sziasztok! Velemnyem szerint nincs kulonbseg az elkeszitett etel minosegeben gaz illetoleg legkevereses sutonel.Minden tapasztalat kerdese.Legyen a jelszavunk : Ismerd meg a sutodet :))))) BEKES Boldog Uj evet az osszes szakacsnak!!!

Moncsa

Kedves Mareszka, a hozzaszolasod arra enged kovetkeztetni, hogy csak egyfajta sutot ismersz, a sajatodat. Igenis NAGYON nem mindegy, milyen sutore adjuk meg a sutesi idot. Jomagam a nagymamamnal gazsuton tanultam sutni, a nyaralonkban elektromos a suto, a paromnal pedig legkevereses. Mindharom suto teljesen maskent viselkedik. En mar jartam ugy, hogy a recepten megadott hofokon 1 oraval tovabb kellett, hogy sussem az etelt, mint amennyit irt. Roppant kinos volt, 11 vendeggel az asztal mellett, varvan a beigert vacsorat... :( Ugyanigy, ha legkevereseshez megadott hofokon es ideig sutsz villanysutoben, hat ugy odaeg, mint annak a rendje. Szerintem csak irigy vagy (es nemmellesleg neveletlen) Udv, Moncsa

Törölt felhasználó

Mareszka, nem kell idejárni, nem kell a recepteket megsütni, és f?leg nem kell rosszmájúnak lenni!

Törölt felhasználó

Mareszka! Nem adok igazat neked ebben. Az is lehet, hogy egy fiatal hölgyeményr?l van szó, aki csak most kezd el sütögetni. Ne vegyük el a kedvét ilyen hozzászólásoktól. Szerintem épp te égeted magad ezzel, hogy ilyen rosszindulatú vagy!

Törölt felhasználó

Kedves Mareszka! Én sem értek veled egyet,mert pl. én 13 éves vagyok és nekem nagyon sokat jelent ha leirják,hogy hány fokon és milyen módon kell sütni Boldog új évet (és ilyen kommentárok nélküli évet) mindenkinek!!!! :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok!! Édesanyám hosszú évek óta készíti a virslis rolót,mi így hívjuk!! Csak ? a tésztát még megkeni mustárral,próbáljátok ki így is!! üdv!! BUÉK!!!!!!!!!!!!!!! Niki

Törölt felhasználó

Ez az étel csodás! Egyszer?, gyors, finom. Kicsit megvariáltam. Füstli virsl, megvágva, bele füstölt sajt (Karaván), Sonkába betekerve az egész. Így kerül a tésztába. A tojással megkent tészta sóval, borssal megszórva. Isteni. Köszönöm a receptet. A család egyik kedvence lesz. A légkeveréses téma mag le van .... Aki ezen variál, az vagy ne süssön, vagy nézze meg a gépének a leírását Üdv.

Szintia

Nagyon ötletesen sütötted!:))

Törölt felhasználó

Jópofa recept volt, és ízlett is mindenkinek. Én kentem egy kis mustárt a tésztára... úgy is jó volt! :)

Törölt felhasználó

Én szilveszter után gondoltam rá, hogy ezt a finom göngyölt virslit készítem el reggelire. Egy pár hétig elég gyakran csináltam, mert az egész családnak nagyon bejött. Tényleg nagyon finom, érdemes elkészíteni.

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a finom receptet sikert aratott,és NIKI-nek is a mustáros ötletért :-)))))))))))))

Ágica

Én is megcsináltam finom!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szeretném ma vacsorára kipróbálni ezt a receptet csak az nincs benne hogy milyen vékonyságúra kell kinyújtani?Én még soha nem sütöttem leveles tésztát,ha valaki tud segítsen.Ja és 10 db hosszú csíkra kell vágni?Bocs ha értheetlennek t?nök de nem szeretném elrontani.Köszike. Éva

Szintia

Szia Éva! Kb. fél cm-esre kinyújtod a tésztát, amib?l 10 db azonos szélesség? csíkot vágsz. A virslit hosszában behasíthatod és tehetsz bele füstölt sajtot. Javaslom, hogy kend meg a virsliket ketchuppal vagy mustárral (itt a hozzászólásban többen is írták) így biztosan nem lesz száraz!;)) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Köszönöm a segítséget,megcsináltam.A tésztával nem is volt gond nagyon finom volt.De sajnos elég rossz virslit vettem és így eléggé elrontotta az ízét.De mindenképp ki fogom próbálni valami finom virslivel ,mert egyébként nagyon finom.Tettem bele sajtot is.Köszönöm.Éva

Szintia

Sajnálom Éva! Remélem legközelebb jól sikerül!+++ Szintia

lindababa

Én meg 50 múltam, s direkt azért vettem olyan gázt?zhelyet, aminek villany a süt?je, mert élvezem, hogy leírják, milyen állásban, hány fokon kell valamit megcsinálni. Egyébként most sül a kifli a süt?mben, ez lesz az ebéd, ebben a h?ségben nincs kedvem f?z?cskéznem.

Törölt felhasználó

Szerintem ennek a rovatnak ez a lenyege, hogy ha valakinek kerdese van, itt felteheti. Szakacskonyvbol tanultam meg sutni-fozni es ott nem lehet kerdezoskodi. Milyen szerencses aki most tanul, hogy itt segitseget kerhet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek