r
Nosalty Logó

Poharas somlói galuska dió nélkül

Horandra
Poharas somlói galuska dió nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliapudinghoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és díszítéshez

1307
Kalória
25.7g
Fehérje
154g
Szénhidrátok
61.9g
Zsír
151g
Víz
363.8g
Koleszterin
8g
Rost
84.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és díszítéshez

Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és díszítéshez

Összesen 5215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9394.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2517 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 5215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket a sóval félrerakjuk a hűtőbe, majd összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sütőporral, és a kakaóporral.
  2. Ha ez kész, hozzáadjuk óvatosan a jó keményre felvert tojásfehérjehabot. Ha kész, kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, ahogy szoktuk, vagyis egy kis tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingport, majd hozzáadva a többi tejhez kevergetve megfőzzük. Hagyjuk hűlni.
  4. Következő lépésként felverünk 4 dl tejszínt habbá, majd hűtőbe tesszük!
  5. Ezután elkészítjük a csokiöntetet: összekeverjük a tejszínt, a tejet, a margarint, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a csokiöntetport, és kis lángon összefőzzük őket. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a rumot is, majd hagyjuk hűlni ezt is.
  6. Mikor már megsült, és kihűlt a piskóta, elkezdjük a rétegzést: én borospohárba rétegeztem, így jól mutat. 2 lehetőség van, vagy a pohárral szúrunk ki a piskótából egy darabot, vagy összevagdaljuk a piskótát kis darabokra. Ha valaki jól átázva szereti a piskótát, akkor a kis piskótadarabokra önthet egy kis rumot, majd erre annyi csokiöntetet, amennyit beszív, és legalább fél napra tegye hűtőbe.
  7. Ha a pohárral kiszúrós módszert választjuk, akkor tehát az aljára kerül egy kör piskóta, ezt megkenjük rummal, leöntjük egy kis csokiöntettel, majd vaníliapudingot rétegzünk rá, erre jön a tejszínhab, majd még egy kis csokiöntet! Hűtőbe tesszük 2-3 órára!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32

Somlói galuskára vágytam, de le akartam egyszerűsíteni, és mi nem szeretjük benne a diót és a mazsolát! Gyorsan elkészül, és finom desszert! :)

További receptek

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...