Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pogácsa maradék húsvéti sonkából

Pogácsa maradék húsvéti sonkából
Pogácsa maradék húsvéti sonkából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti maradék sonkából, bableveshez kitűnő.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá, kevés langyos tejjel felöntjük, és hagyjuk felfutni.
  3. Miután felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, belegyúrva az apró kis kockára megvágott sonkát és lila hagymát, és a bort is.
  4. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 144
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hagymás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

621
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 2 db
2 kávéskanál
tejföl 2 ek
sajt 20 dkg
sonka 15 dkg
lila hagyma 1 közepes db
tej 2 ek
félszáraz fehérbor 1 dl
tojás 1 db