r
Nosalty Logó

Főzött sonkás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Főzött sonkás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2510 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 627 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9479.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    6833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2510 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe beletesszük egészben a vajat és együtt pár perc alatt felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy sima masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Amíg hűl a massza, lereszeljük a sajtot és apró kockákra vágjuk a füstölt sonkát vagy tarját. Ha többféle sajtot használunk, tehetünk bele egy kevés lágy sajtot is, de inkább a keményebb, reszelni való sajtok domináljanak.
  4. Amikor langyos a massza, hozzáadunk két kissé felvert tojást, illetve a sajtot és a sonkát. Jól összekeverjük.
  5. Lisztes kézzel kis (2-3 cm átmérőjű) golyókat formálunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk.(Hagyjunk elegendő helyet a pogácsák között, mert kicsit lapulni fognak és nagyobb helyre lesz szükségük.)
  6. Apogácsák tetejét a maradék egy tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverésesen kb. fél órán át sütjük, addig amíg szépen megpirul a teteje. Ha túl hamar kezdene pirulni, takarjuk le sütőpapírral menet közben, amit csak a sütés vége előtt néhány perccel vegyünk le.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 36766
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzött sajtos tallérokat kicsit tovább fejlesztettem, és elégedett vagyok az eredménnyel, nekünk ez jobban ízlik. Mivel megemeltem a tésztában lévő sajt mennyiségét, illetve sonka is került bele, ezért a tojás mennyiségét lecsökkentettem (a 3 tojásból csak kettő kerül a tésztába, a harmadikat a pogácsák megkenésére használom). Így az állaga is javult, inkább pogácsák lettek, mint lapos tallérok.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek