Nosalty Logó

Pizzatészta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Pizzatészta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 333 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3721.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy pár perc alatt felfusson.
  2. Hozzátöltjük az olajat, a lisztet és a sót, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, egy órát kelesztjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 189
  • Össznézettség: 108542
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Ebből a tésztamennyiségből 3 db félvastag 32 cm-es pizza tésztája jön ki, melyet 210 fokos sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütök.

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Elég sokat sütök pizzát, most is azt keresgettem, mikor rábukkantam Neil Perry, a Sydneyben lévő Rockpool bár séfjének pizzatészta receptjére, s mivel mostanában én is mézzel édesítem a kenyereim tésztáját, így elkészítettem ezt a tésztát. Egy nagyon jól formálható, ruganyos, jó textúrájú tésztát kaptam, tehát ezentúl ez az etalon. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni !Érdekl?dnék,hogy van direkt pizzaliszt ? Ha nem speciális liszttel készítem,akkor milyennel csináljam ?Esetleg sima és darással vegyesen ? És hogyan jobb ez a tészta,vékonyan vagy vastagon ?Ki szeretném próbálni,a Te neved nekem garancia arra,hogy finom lesz a végeredmény !

Évi néni

Kedves Cilinke 56! Igazán kedves vagy, köszönöm. Ha nem kapsz pizzalisztet, akkor finomlisztb?l készítsd. A pizzaliszt is nagyon finomra van ?rölve. A vastagsága mindig ízlés dolga. Én egy 32 cm-es pizzához 18-20 dkg lisztb?l szoktam készíteni a tésztát. Sok sikert hozzá! Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Rengeteg receptedet elmentettem már, vagy épp el is készítettem. Csatlakoznék Cilinkéhez, a név egyfajta garancia arra, hogy biztos jó lesz. Eddigi pizzatésztáim vagy kiszáradtak mint a keksz, vagy lángos íz?ek lettek sajnos... pedig követtem a lépéseket mindig :( Azokba viszont egyáltalán nem kellett sikér... lehet, hogy ez volt a probléma? Éleszt?t mindegyikbe raktam. Ennyit számítana, hogy rakok bele sikért avagy sem? Vagy lehet, a süt?m rossz? :( Sütik se mindig úgy sikerülnek, f?leg a piskóták, pedig nem nyitogatom az ajtót... az egyik oldalán szép nagyra n?nek, a másikon meg... hát... ujjnyi vastagnál tovább nem akarnak feljönni :( Remélem, ezzel a tésztával végre sikert aratok. :))))) Üdvözlettel: Betti

Törölt felhasználó

Kedves Betti! Szerintem a kelt tészta nem egy varázslás. Sokan tartanak t?le és nekik olykor nem is sikerül. Én rengeteg kelt tésztát készítek. A jó kelt tésztát nagyon sok minden befolyásolja. Lisztmin?ség, éghajlat, id?járás, páratartalom, stb. Elképzelhet?, hogy a t?zhelyed az oka, hogy nem úgy sikerül, ahogyan az várható lenne. Pizzához az ideális liszt a lehet? legfinamabbra ?rölt liszt. Nálunk kapható pizzaliszt, az olaszoknál ez a 00-ás liszt, de szerintem, ha finomliszttel készíted, akkor is sikerülnie kell. Én drukkolok neked. Üdv: Évi néni

Tóth Erzsébet

Nem ismerem a sikért. Hol kapható?

Évi néni

Bio boltokban kapható, de ha kihagyod, akkor sem történik semmi baj. Én sem használom állandóan. Készítsd nyugodtan nélküle. :-)

Kutyvarek

Kedves Évi néni! Érdekl?dnék, hogy az 50 dkg liszt, vagy az 1,8 dl víz van elírva? Nekem a receptben szerepl? mennyiségekhez még egy deciliter vizet hozzá kellett adnom, hogy összeálljon a tészta. Üdv: Kutyvarek

Ryn

Új pizzatészta receptet kerestem, ezzel kísérleteztem és a végeredmény nagyon nagyon finom lett! Ezentúl így készítem el a pizzát. Bátran ajánlom!

Évi néni

Köszönöm szépen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek