Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos falatok

Kéksajtos falatok
Kéksajtos falatok
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen ízletes kéksajtot felhasználhatunk ehhez az ételhez, például aromás gorgonzolát, Danish blue-t vagy rokfortot.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kéksajtot morzsoljuk egy tálba, keverjük össze a krémsajttal és ízesítsük borssal. A tésztát nyújtsuk ki vékony lappá. Szaggassunk belőle 8 cm átmérőjű korongokat, a lehulló darabokat gyúrjuk újra, amíg a tészta kitart.
  3. A korongok felét helyezzük sütőlapra, a széleiket kenjük meg egy kevés tojással. A sajtos keveréket osszuk szét a tésztákon, és fedjük le őket a megmaradt korongokkal. A széleket ujjbeggyel jól zárjuk le, hogy tökéletesen szigeteljen.
  4. Minden sütemény tetején ejtsünk egy kis bevágást, amelyen át a gőz távozhat. Kenjük meg a tetejüket tojással.
  5. Süssük 12–15 percig, amíg szép aranybarna színük lesz. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 410
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kéksajtos gombóc, krémsajttal töltött leveles

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
kéksajt 250 g
krémsajt 150 g
fekete bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 350 g
tojás 1 db