r
Nosalty Logó

Pizzatészta rétesliszttel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
blanchetyler
Pizzatészta rétesliszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 471 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 940 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 471 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 940 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a kétféle lisztet és a sót egy nagyobb tálban, és a kezünkkel formáljunk krátert a keverékből.
  2. Oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, majd szórjuk bele az élesztőt,és fél perc alatt keverjük teljesen csomómentesre. Pihentessük 5 percet.
  3. Öntsük az élesztős vizet a lisztkráter közepére, és még a tálban, egy villa segítségével kezdjük el összedolgozni.
  4. Amikor már villával nem tudjuk keverni, szórjuk ki a munkafelületre, és kezdjük el kézzel gyúrni. Közben fokozatosan adjunk hozzá annyi lisztet, hogy a végén ruganyos, a munkafelületünktől teljesen elváló, nem ragadós tésztát kapjunk. Ha összeállt, még nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd tegyük félre, ezalatt készítsük elő a feltéteket, és melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 200 fok, gázsütő: 5-6. fokozat).
  5. Lisztezett felületen, nyújtófa segítségével nyújtsuk kör alakúra és tetszőleges vastagságúra, majd emeljük egy sütőpapírral bélelt, olajjal vékonyan kikent tepsire, pakoljuk meg tetszőleges feltétekkel, és vastagságtól függően kb. 10-20 perc alatt, a sütő alsó harmadában süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 15147
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Pizzatészta rétesliszttel
blanchetyler 12 recept

A pizza a kedvenc ételem. Hiába próbálkoztam többször is itthon elkészíteni, soha nem lett olyan jó (sőt, úgy egyáltalán: jó), hogy lemondjak a kényelmes, ám drága pizzarendelésről. Végül ráakadtam Jamie Oliver receptjére, és elkezdtem kísérletezni vele. Pár dolgot módosítottam rajta, és mára ott tartok, hogy ha pizzát ennék, eszembe sem jut rendelni, hiszen a szállítási idő fele alatt készen vagyok a saját verziómmal, és - ami a legfontosabb - végre finomabb is, mint a rendelt pizza. Több szempontból is nagyszerű ez a recept: könnyen nyújtható, vékony és vastag verzióban is isteni, ötvenéves gázsütőben is biztosan jól sikerül. Persze ki kell tapsztalnunk a saját sütőnk adottságait, az én sütőm például inkább a pizza alját süti, így félidőben eggyel feljebb kell raknom a tepsit. Fontos, hogy ez a tészta azonnali sütésre való, nem szabad keleszteni, és bár bírja a fagyasztást, tapasztalatom szerint sokkal finomabb és könnyebben kezelhető a frissen bekevert verzió - és minek is fagyasszuk, amikor öt perc alatt összeállítható? :) Plusz ötlet: isteni grissini készülhet belőle, ha a tésztába zöldfűszereket keverünk (pl. oregano, bazsalikom, kakukkfű), a kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat a tenyerünkkel megsodorjuk, és megsütjük. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek