r
Nosalty Logó

Pita ahogy nyultanti készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyultanti
Pita ahogy nyultanti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és az olívaolajat öntsük a kenyérformába, majd szórjuk rá a lisztet. A sót és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk egy kis bemélyedést a lisztbe (ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt. Indítsuk el a dagasztóprogramot.
  2. Ha a dagasztás kész, a tésztát vegyük ki a gépből, tegyük egy liszttel vékonyan meghintett deszkára, és gyengéden dögönyözzük meg. Osszuk 6 vagy 10 egyenlő nagyságú darabra, attól függően, hogy kicsi vagy nagy pittákat szeretnénk sütni. Formázzunk mindegyikből egy-egy gömböt.
  3. Egy olajjal megkent fóliával letakarva 10 percig pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 230 fokra (gázsütő 8. fokozat), és tegyünk bele 3 sütőlemezt, hogy jól áthevüljenek.
  4. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a gömböket, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastag, ovális vagy kerek alakúra. (Nekem a tapasztalatom az, hogy jobb nyújtófával végezni ezt a műveletet, mint csak kézzel, mert akkor lesz egyenletes, és pufi a belseje.)
  5. Vékonyan hintsük meg a tetejüket liszttel, takarjuk le beolajozott fóliával, és pihentessük 10 percig.
  6. A sütési idő 5-8 perc, vagy amíg a tészta puffadni és barnulni nem kezd. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 200
  • Össznézettség: 133305
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Kenyér helyett tálalhatjuk gyroshoz, csevapcsicsához, grillezett húsokhoz. Meg is tölthetjük salátafélékkel, kis húsdarabkákkal, de nem is részletezném, hiszen ki ne ismerné ezeket a finomságokat...

Receptkategóriák

Pita ahogy nyultanti készíti
nyultanti 100 recept

Imádjuk a gyrost, a csevapot, és ha házilag készítem el, általában ilyen pittakenyeret is sütök hozzá. Az alábbi recept kenyérsütővel készült, de csak a dagasztás része, így gond nélkül elkészíthető anélkül is, kézi dagasztással.

Hozzászólások

Spyke

Készítettem már pitát, de ennél egyszer?bbet és finomabbat még nem ettem. Szépen "felpuffad" és gyorsan megsül. Másnap is finom, és jobb, mint ha gyrososnál venné az ember! :) Köszönöm a receptet!

Brigi28

Kézi dagasztással is jó lesz? Gépem nincs. Köszi

nyultanti

Bátran próbáld ki kézi dagasztással is, ha jól ki van dolgozva a tészta, nem lehet gond.

vcirmi

Már alig várom hogy elkészítsem!:-)

Bundastm

Ha nem akar rendesen felpuffadni, mit rontok el? Túl forró a süt?, vagy túl hideg? Esetleg ennek is kell víz a süt?be, mint a kenyérnek?

nyultanti

Vizet nem szoktam tenni a süt?be. Mindig forró süt?be helyezem, nekem csak akkor nem puffadt rendesen, amikor megpróbáltam kézzel nyújtani, mint a lángost. Ha sodrófával nyújtottam, egyenletesebb lett a tészta, és szépen felpuffadt.

czemese

Most készítettem el, és nagyon finom lett, köszönöm a receptet és a fáradságot amivel "kicentizted" nekünk, grat

nyultanti

Köszönöm, örülök, hogy sikerült! :)

Törölt felhasználó

Tökéletes recept! :) Köszönöm!

nyultanti

Én köszönöm! :)

sutemeny

Friss elesztovel is mukodne?

nyultanti

Szerintem biztosan, csak el kell találni a mennyiségét!

Picur65

Igen ,müködik,én évek óta rendes éleszrtövel készitem,és ha érdekel leirom neked az arányokat is amiböl 16-17 pitát tudsz sütni,!

nyultanti

Engem is érdekelne! :)

Halfilé

Kedves nyultanti! Én ma készítettem el. Sajnos nem mindegyik puffadt fel, inkább csak egy-két darab a többi lapos lett pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad, kivéve, hogy légkeverésre állítottam a süt?t. Ez szerinted gond lehet, vagy mi lehet szerinted a baj? Köszi.

nyultanti

Ó, sajnálom. A légkeveréseshez nem tudok hozzászólni, mert nekem nincs légkeverés a süt?ben, így fogalmam sincs, hogy hatással lehet-e rá. Én csak akkor jártam úgy, hogy nem puffadt fel, ha kézzel nyújtottam, és így nem lett egyenletes a vastagság. Amikor nyújtófával dolgoztam, mindegyik jól sikerült.

Halfilé

Köszi a választ. Legközelebb megpróbálom légkeverés nélkül , hátha. Egyébként laposan is elfogyott. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Nyultanti! Ma elkészítettem a pita tésztát a recepted alapján és szerintem jó lett. /az olasz v?jelöltem szerint nagyon finom/ Köszönöm a receptet!

miia

Kedves Nyultanti! Elnézést kérek, hogy megkérdezem, de tényleg jól látom, hogy nem keleszted a tésztát csak pihenteted úgy 2 x 10 percig - vagy esetleg rosszul olvastam? Nekem nincs gépem, szóval kézzel dagasztanám, de azért gondolom megkelnie meg kellene? Köszönöm! :-)

nyultanti

Kedves Miia! Nem kell hosszabb id?n keresztül keleszteni, a 2x10 perc pihentetés tökéletesen elég neki. Én is szoktam gép nélkül készíteni (imádok kézzel dagasztani), úgy még gyorsabban el is készül, mint géppel, mert a gép elég sokáig dagasztgatja, kézzel gyorsabban ki lehet dolgozni a tésztát. Sok sikert hozzá!

miia

Kedves Nyultanti! A hétvégén elkészítettem a pitát egy kis házi gyrossal. A pita sajnos valamiért nem puffadt fel olyan szépen, mint a tiéd a képen, de nagyon finom volt, meg tudtuk tölteni és még másnap is nagyon puha volt! Azt hadd kérdezzem még meg, hogy kb. milyen átmér?vel szoktad kinyújtani? Azért kérdezem, mert lehet az volt a baj, hogy túlságosan is kinyújtottam.. Viszont az ebéd utáni reakció így is nagyon megható volt: "Kicsikém... Ez volt az egyik legfinomabb étel, amit valaha elém tettél!" Szóval nagyon köszönöm! :-)

nyultanti

Nagyon örülök, hogy bár nem puffadt úgy fel, azért sikert aratott a pita. A múlt hétvégén én is sütöttem, és dupla adagot csináltam, mert legutóbb már kevésnek bizonyult az egy adag, és nekem sem lett mind tökéletes, de azt figyeltem meg, hogy amelyik tésztája kicsit vastagabb volt, az szebben puffadt, úgyhogy valószín?leg ez lesz a megoldás. Nem tudnám megmondani, hogy hány cm volt az átmér?je (ez úgyis attól is függ, hogy hány darabra osztod), de ha egy picit vastagabbra (nem sokkal, tényleg csak egy picit) nyújtod a tésztáját, akkor biztosan jól fog sikerülni. Mi egyébként csevapot készítettünk most hozzá, lila hagymával, ajvárral... érdemes azt is kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.