r
Nosalty Logó

Pita ahogy nyultanti készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyultanti
Pita ahogy nyultanti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és az olívaolajat öntsük a kenyérformába, majd szórjuk rá a lisztet. A sót és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk egy kis bemélyedést a lisztbe (ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt. Indítsuk el a dagasztóprogramot.
  2. Ha a dagasztás kész, a tésztát vegyük ki a gépből, tegyük egy liszttel vékonyan meghintett deszkára, és gyengéden dögönyözzük meg. Osszuk 6 vagy 10 egyenlő nagyságú darabra, attól függően, hogy kicsi vagy nagy pittákat szeretnénk sütni. Formázzunk mindegyikből egy-egy gömböt.
  3. Egy olajjal megkent fóliával letakarva 10 percig pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 230 fokra (gázsütő 8. fokozat), és tegyünk bele 3 sütőlemezt, hogy jól áthevüljenek.
  4. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a gömböket, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastag, ovális vagy kerek alakúra. (Nekem a tapasztalatom az, hogy jobb nyújtófával végezni ezt a műveletet, mint csak kézzel, mert akkor lesz egyenletes, és pufi a belseje.)
  5. Vékonyan hintsük meg a tetejüket liszttel, takarjuk le beolajozott fóliával, és pihentessük 10 percig.
  6. A sütési idő 5-8 perc, vagy amíg a tészta puffadni és barnulni nem kezd. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 887
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 153980
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Kenyér helyett tálalhatjuk gyroshoz, csevapcsicsához, grillezett húsokhoz. Meg is tölthetjük salátafélékkel, kis húsdarabkákkal, de nem is részletezném, hiszen ki ne ismerné ezeket a finomságokat...

Receptkategóriák

Pita ahogy nyultanti készíti
nyultanti 100 recept

Imádjuk a gyrost, a csevapot, és ha házilag készítem el, általában ilyen pittakenyeret is sütök hozzá. Az alábbi recept kenyérsütővel készült, de csak a dagasztás része, így gond nélkül elkészíthető anélkül is, kézi dagasztással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.