r
Nosalty Logó

Egyszerű zsebes pita -Pita 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Egyszerű zsebes pita -Pita 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 229 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6634.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    5458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
  2. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
  3. Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
  4. Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
  5. Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
  7. Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 402
  • Össznézettség: 183122
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 28.

Ajánló

Itt, a No Salty-n, sok jó gyros recept van, amit elkészíthetünk hozzá. Pl. Oli gyors gyros receptje. Ha nem szeretnénk  bolti gyrospácot használni, javaslom az alábbi fűszerek keverékét a húshoz: oregánó, rozmaring, bors, csili, édeskömény, kurkuma, őrölt babérlevél és persze hagyma, fokhagyma.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kedveljük a gyrost, és pitában a legfinomabb. Nem is hittem volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni.  Elkészítettem, és láss csodát, ez tényleg zsebes. Gondolom, ez a sütési módnak is köszönhető. Fincsi lett, másnap pedig kenyérpirítóban a legjobb megmelegíteni (nem sütni!). A receptre itt bukkantam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Bogi! A recept nagyon klassz, tegnap elkészítettem. Minden nagyon jól sikerült, a pita tényleg zsebes lett - úgy 50%-ban. Ugyanis sajnos - és ez a saját meggondolatlanságomnak köszönhet? - a kis pitaformákat tálcán pihentettem fél óráig, azonban el?tte nem liszteztem be a tálcát, így persze jól leragadt némelyik. Ezekb?l a bajosan felszedett tésztákból pedig már nem lettek zsebesek sajnos, de így is megettük a hús és zöldségek mellé. A többi pedig igazán jól sikerült, hibátlan zsebes pita lett! Köszi! :))

Törölt felhasználó

Kedves Sillah!Igen én is jártam így!Amit átgyúrtam az nem lett zsebes.Talán hangsúlyoznom kellett volna ezt a lisztezést.Legközelebb biztos jó lesz.Örülök hogy ízlett. Üdv:Bogi

NeroRosa

Ezer köszönet a receptért! Párom oda volt érte! Egyetlen problémája az volt, hogy kicsik voltak a piták, de ezt legközelebb korrigálom. :)

Törölt felhasználó

Kedves NeroRosa! Nagyon szivesen.Örülök hogy ízlett,nálunk is nagy kedvenc.Üdv:Bogi

manócska2010

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett! Bár a fele zsebes lett a másik fele nem. :) Nem tudom, hogy miért. :) A lényeg, hogy a nem zsebesek is finomak voltak.:)

Törölt felhasználó

Szia manócska!Azt hiszem a pihentetés fontos és az hogy a tészta ne legye utána újra átgyúrva nyomkodva.Nekem is van úgy hogy 1-2 nem lesz zsebes.Ha ennek más oka is van és rájövök,szólok,vagy ha valaki tudja megírhatja.De tényleg finom és örülök hogy neked is ízlett.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Most csináltam meg 2.5 dkg sima éleszt?vel.Így is m?ködik.

Spider1885

Kedves Bogi! Köszönöm a receptet, egyszer?en tökéletes lett, ahogy a nagy könyvben meg van írva:-)

Törölt felhasználó

Ó ennek nagyon örülök.Nagyon ügyes vagy!Üdvözlettel:Bogi

Sweetie Pie

szia bogi! itt is felteszem a kérdést: a dokis éleszt?t használod? mert az ugye 7 gr, de nekem most cba-s van pár betárazva, az meg 11 gr. csak, hogy hogy fogjak hozzá a dologhoz :)

Törölt felhasználó

Szia Ildikó!Használtam már cba-t is bár most épp budafoki van itthon.Nyugodtan beleteheted a 11g-ot nem lesz baj.Csak arra ügyelj hogy pihentetés után már ne nyomkodd,ne gyúrd újra a tésztát.Ha úgy bánsz vele mint egy kisbabával,akkor valószin?leg mind zsebes lesz.Majd írj hogy sikerült.Jó sütögetést!Üdv:Bogi

Sweetie Pie

értem:) köszi a segítséget, mindenképp írok majd :)

animoni

Szia! Nagyon jól sikerültek a piták! Külön bemutatót kellett tartanom a barátaimnak, hogy elhiggyék, hogy tényleg én sütöttem:-) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szia!Ennek nagyon örülök.Tegnap én is pont pitát sütöttem.Nagyon szeretjük.Egy nagyobb baráti társasságnak el?re megsüthetsz két három adagot is,bármivel megtöltheted.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

HAhó!Én úgy ismerem ezt a receptet hogy attól lesz zsebes a pita ha a pihentetés után ellenkez? lapjával fordítjuk a süt?lemezre a tésztát.Tehát ami eddig a deszkán volt az kerüljön felülre a süt?ben!Én mindig így készítem a fent leírtakat csak ezzel egészíteném ki.

Törölt felhasználó

Köszi!Lehet hogy ez a titka.Bár én nem figyeltem hogy melyik legyen alul v. felül.Majd figylek legközelebb.Üdv:Bogi

László Marietta

nekem nem lett zsebes, de így is elfogyott :D

Törölt felhasználó

Azért finom volt ugye?Talán legközelebb zsebes lesz.Látod kutatjuk a zsebek titkát!Üdv:Bogi

László Marietta

Isteni volt! :) hátha legközelebb kiderül mi volt most a gond, hogy nem zsebesedett :)

Törölt felhasználó

El?z? hozzászólásban kzsuzska írt egy tippet rá,lehet hogy neki van igaza.

László Marietta

úgy csináltam, de akkor sem akarta az igazságot :(

Törölt felhasználó

Hát akkor nem tudom,nekem is el?fordult már hogy néhány nem lett zsebes,de az egész...?Lehet hogy akkor nem ett?l a forgatástól?Akkor legközelewbb ne forgasd.Talán.Üdv:Bogi

László Marietta

meglátjuk hogy sikerül legközelebb.. :)

bevuk

Ma megcsináltam, de én összesen 8 golyót készítettem. Nekem így pont jó lett a méret, bár kicsit fakó lett a teteje... :)

animoni

Üdv! Szerintetek, ha egy nappal el?bb megcsinálom a tésztát, beteszem a hütibe és csak másnap sütöm ki, úgy is zsebes lesz? A választ el?re is köszönöm! Anikó

Törölt felhasználó

Szia Anikó!Most értem ide.Azóta kipróbáltad el?re elkészíteni?Sajnos én nem tudom akkor zsebes lesz-e,mert nem próbáltam még.kíváncsi lennék rá te mit mondasz.Üdv:Bogi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?