r
Nosalty Logó

Pisztráng ahogy Málna készíti

NS
Pisztráng ahogy Málna készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pisztráng

Spenót és krumpli

962
Kalória
38.7g
Fehérje
41.1g
Szénhidrát
73.2g
Zsír
377.6g
Víz
87g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 1922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5980 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11937 micro
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    755.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    1515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11960 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23874 micro
Összesen 1922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Pisztráng

  1. A halat előkészítjük, beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a petrezselymet összevágjuk apróra, összekeverjük kevés olívaolajjal, és egy részével megkenjük a hal belsejét. Kb 1 órára (vagy többre) hűtőbe rakjuk. Vágjuk össze a spenóthoz a fokhagymát, és öntsünk rá kevés olívaolajat, hogy amíg a hal is pihen, az olaj átvegye a fokhagyma ízét.
  2. Ha letelt az idő, tepsibe rakjuk a halat, locsolunk rá még egy kevés olajat és egy korty vizet a párolódás miatt. A külsejét megkenjük a maradék fokhagymás-petrezselymes olajjal, rákarikázunk pár szelet citromot, rakjunk a belsejébe egy-egy kis kocka vajat, fedjük le fóliával, és előmelegített sütőben először 30 percig, majd fólia nélkül még 10 percig süssük.

Spenót és krumpli

  1. Én a spenótot és a krumplit csak akkor kezdem el, ha a hal már félidőnél jár, így nem lesz hideg egyik sem. A burgonyát felkockázzuk és megfőzzük. A petrezselymet összevágjuk ízlés szerint, kevés vajon/olajon megdinszteljük, majd ráöntjük a megfőtt burgonyát. Összekeverjük, és kész.
  2. A spenótot alaposan, többször mossuk meg. A fokhagymát olajjal együtt kezdjük melegíteni, én tettem bele egy kevés vajat is, pár perc után tegyük rá a spenótot. Kb 3 perc alatt összeesik, sózzuk, borsozzuk, és már tálalható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk a halat, így még nem készítettem el, de oltári lett:). Ajánlom mindenkinek isteni és könnyű. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...