Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós délutáni teasütemény 3.

Omlós délutáni teasütemény 3.
Omlós délutáni teasütemény 3.
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynénémnek kellett olcsó, ugyanakkor nagyszerű rágcsát gyártanom a munkahelyére. Úgy gondolom, sikerült.:)
Én szívem szerint mindig tartanék itthon, de sajnos megenném.:)
Bármiylen összejövetelen megállja a helyét, és nagyon egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha teszünk a tésztájába egy kis füstölt sajtot, még finomabbá tehetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
  2. Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk.
  3. Lekenjük az 1 db tojássárgájával a kinyújtott tésztát, és tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy csak késsel kockákat vágunk, mint én.:)
  4. Megszórjuk sajttal vagy a magokkal.
  5. Sütőpapíron tepsiben világosra, kissé aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: tetszőleges cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 92 372
elküldve: 49
receptkönyvben: 1 586
elkészítve: 112/141
Facebookon megjelent: -

szakács

Erdélyi Ferenc

Mióta szakács: 2011.01.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós teasütemény, sajtos rágcsálnivaló, magos pogácsa

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

makutyi
makutyi Tue, 2017-01-24 19:17

A két hét meg sem kottyant neki, nagyon népszerű volt még karácsonykor is.

makutyi
makutyi Sat, 2016-12-17 16:02

Nagyon jó recept. Én elfeledkeztem a sós hozzászólásról, és három kk kanál sót tettem bele. Nekem pont így tökéletes. Ha ilyen omlós maradna karácsonyig, akkor csodarecept.

Martha76
Martha76 Thu, 2015-11-05 21:20

Megcsináltam egy fél adagot. Isteni finom lett!
Nagyon tetszik, hogy könnyű, olcsó és gyors :) És még finom is! A hozzávalók mindig vannak itthon, ezért bármikor elkészíthető.
Köszönöm a receptet :)

xena969
xena969 Wed, 2014-08-20 15:33

Kedves Ferenc! Mire az utolsó tepsi sütit kivettem a sütőből, az első tepsi tartalma már el is fogyott. Nekem is híresen jó sajtosrúd receptem van, de ez a süti nekem jobban ízlik. Nagyon köszönöm, gyakran el fogom készíteni a jövőben is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-07-01 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mamec
mamec Mon, 2014-06-30 20:11

Én 35 éve eszerint sütöm a sajtos rudat. Imádom még mindig.

ziza83
ziza83 Mon, 2014-06-30 19:00

Másfélszeres adagot sütöttem a hétvégén. Annyira gyorsan elkapkodták, hogy a végén csak 3 kis kocka jutott nekem... Azt is úgy kellett kimenteni a tálból :) Köszönöm

Bubuka75
Bubuka75 Sun, 2014-04-20 22:00

Nem találok megfelelő szavakat arra, hogy milyen fantasztikusan fincsi lett! Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, nagyon gyorsan elkészíthető és valóban pénztárca kímélő! Köszönöm Neked kedves Ferenc! Várom a következő csodát!:-)))

Zsüli
Zsüli Sat, 2014-01-25 19:24

Valóban mennyei!!Egy baja van! -kevés :P :D /ennyi hozzávalóból/ Okulván a hozzászólásokból,rögtön dupla mennyiségből csináltam :D Annyit változtattam rajta,h fele-fele arányban használtam margarint,és házi sertészsírt. Dobott rajta nem keveset ! Szülinapi bulira viszem,tuti lesz keletje! örülök,h rátaláltam eme csodára! Köszönöm! Üdv:Judit UI: jaaa,és az eredeti sómennyiség tökéletes!!/bár sója válogatja.../

csufsag
csufsag Sun, 2013-05-19 09:11

Most sült ki a második adag, isteni finom lett. Köszönet a receptért, nagyon finom.

endrus
endrus Fri, 2013-02-08 14:32

Elkészítettem. Majdnem annyira plug-n-play, mint itt áradoznak, de pár apróbb megjegyzésem van. Az én sütőmnél a 170C alsó-felső kevés. 180C légkeveréses, 190C alsó-felső vagy 170C, de akkor fél órát kell sütni! A 3KK só, már sok bele, kár hogy nem tudtad javítani, mert nem olvastam végig az összes hozzászólást mielőtt elkészítettem. Most már mindegy, majd leküldik mellé a kölykök a farsangon a kólát és a redbullt :-)
Én egy kicsit soknak érzem benne a zsiradékot, de ez lehet a megfelelő sütési idő kitapasztalása miatt is.
És ma nagyon be kell karmolnom, hogy megtudjam milyen másnaposan ez az aprósütemény :-)

natasatamus
natasatamus Tue, 2013-01-29 13:52

Kedves Ferenc. Most akadtam a receptedre. Hát isteni finom. Nekem ezek az összetevők és arányok teljesen tökéletesek voltak. Épp most sül a 3. adag a kemencében :). Iszonyatosan finom, hihetetlen és hogy milyen gyorsan összeállítható. :)

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sun, 2012-12-02 15:50

Többször elkészítettem, valóban remek recept :) De ha rám hallgattok, minimum duplázzátok az eredetileg megadott mennyiséget... Mert ez az a típusú rágicsa, amiből eleget sütni sosem tudok :D
Majd megtapasztaljátok ;)

szalos
szalos Sat, 2012-10-20 19:04

Én is köszönöm szépen a receptet, először 1és fél szeres adagot csináltam, pillanatok alatt elfogyott, ma 2,5 szeres adagot sütöttem, hogy holnapra is maradjon :-)

Szabóné Ildikó
Szabóné Ildikó Mon, 2012-06-18 18:40

Isteni finom lett!!!És még valóban másnap is nagyon porhanyós.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Köszi a receptet.

istria
istria Fri, 2012-06-15 11:45

Mikor lesz már kéész? (kisfiam) dupla adagot készítek, nemsokára kiderül milyenek..alig várom!

istria
istria Fri, 2012-06-15 12:26

Nyami, tömik a gyerekek :) szerencsére úgy tűnik lesz elég.

lila szakács
lila szakács / lila szakács Mon, 2012-05-07 16:35

Kedves Erdélyi Ferenc!
Szeretném megkérdezni hogy kb mennyi süti lesz belőle,mert meg fogom csinálni,csak kell a pontos info.:)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-04-09 16:40

Szia!
Elkészítettem, nagyon finom. Igaz rengeteg sós receptem van, de szinte mindegyik élesztővel készül. Jelenleg olyan diétán kell lennem, ami nem tartalmazhat élesztőt, ezért választottam a Te receptedet. Nem csalódtam benne, két nap után is omlós.:))
Köszönöm a receptet!
Minden jót!
Rita

Ancsa2011
Ancsa2011 Mon, 2012-02-27 08:37

Szia!

Nagyon köszönöm ezt a receptet, elkészítettem szombaton de vasárnap újabb adagot kért a családom. Régóta vadásztam erre a receptre! Tényleg finom, omlós és másnap is jó / már ha marad!/

Estudiante
Estudiante / Estudiante Sat, 2011-11-12 16:13

Köszönöm a receptet, elkészítettem. Valóban nagyon ízletes, omlós és harmonikus ízhatást kaptam.
Annyit változtattam a receptem, hogy a dupla adaghoz hozzátettem kb. 2 csapott teáskanál őrölt pirospaprikát. :-)

eperszeletke
eperszeletke Sun, 2011-08-07 11:41

most sütöttem meg, nagyon jók az arányok (2kk sóval és 1ek tejföllel), könnyű vele dolgozni, pikk-pakk kész, csak egy baj van, kevés :). legközelebb biztos dupla adagot készítek belőle.

T
Timcsi / T Thu, 2011-04-28 21:36

Kedves Ferenc, nagyon finom a sütemény, mióta felfedeztem a receptedet, azóta egy csomószor megsütöttem már, és mindig egy pillanat alatt elfogy :) Van, hogy este megsütöm, hogy másnap tudjunk vinni magunkkal, és még másnaposan is nagyon finom! 2 kiskanál sót szoktam beletenni a 40 dkg liszthez és pont jó úgy :) És 25 dkg margarinnal és 5 dkg teavajjal szoktam összegyúrni. Ajánlom mindenkinek, hamar elkészíthető és nagyon-nagyon finom!!! Köszönöm a receptet. Üdv, Timi

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2011-02-25 15:40

Nagyon jó tészta .Sokáig eláll és ami fontos variálható is. Köszi az ötletet. Én is megcsináltam, de egyszer kisodortam és meghintettem reszelt sajttal és újra összehajtva egy kicsit pihentettem, utána sodortam készre és vágtam fel, persze a tetejére is került sajt.
Ezeket a száraz tésztákat a fiamnak sütöm, mivel ő kamionos és sokáig nincs itthon, ezért általában száraz tésztákat sütök neki.

Lidi
Lidi Mon, 2011-02-21 23:22

Dehogy félek,erre mifelénk nagy sütőasszonynak számítok!:=)
Már régóta tervezem,hogy rakok fel recepteket,de mindig elmarad.Pedig sok olyat tudok amit itt nem találni.......ja és egyszerű!!/olcsó/
De akkor sem tudom milyen az a benei féle sütike!!??:)

mamec
mamec Mon, 2014-06-30 20:25

Dobozos, gyári sós tészták, vagy linzerek - hosszúkás dobozokban, celofánnal borítva - biztos, hogy találkozott már ilyennel a boltokban.

Lidi
Lidi Tue, 2011-02-22 16:04

Annak a receptjét tessék feltenni..........kiszeretném próbálni!!
De szerintem más is!:=)

Lidi
Lidi Sun, 2011-02-20 01:12

Hali!
Másnap milyen az állaga?Szivacsos....száradt.....kemény?????
Már ha marad belőle?
Meg tudja nekem mondani valaki?

Flower of Hope
Flower of Hope Wed, 2011-02-16 11:08

Nagyon nagyon finom lett, gyorsan elkészül, semmi macera...tökéletes recept! Sokszor fogom elkészíteni. Köszönet érte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 21:15

Köszönöm szépen a receptet fincsí lett.

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Sun, 2011-02-13 20:43

Szia Ferenc!

Én az eredeti recept szerint készítettem-ami az én szám ízének kicsit sós lett, de nem gond, legalább több vizet ittam úgyis mindig kevés a folyadékbevitel nálam ;)! Egyébként finom, omlós, köszi a receptet! :)

Szia
Julcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 17:37

Tegnap elkészítettem, hát mit mondjak nagyon finom lett.
A tésztája tényleg nagyon jó, jó kis omlós.
A módosítás szerint készítettem el a tésztáját, én tettem bele
egy pici szódabikarbónát a tetejére pedig sajtot és szezámmagot.
Nagyon jól sikerült, ha sósra vágyunk ezt fogom készíteni , mert
nem macerás és nem is kell sok minden bele.
Mégegyszer köszi a receptet.
Üdv.: Edo

Fabyen
Fabyen Sun, 2011-02-13 10:33

Én az első recept szerint csináltam és úgy nagyon jó lett. Mire megsült jöttek vendégek, maguk elé vették a tálat és befalták. Ma megint kell sütnöm, mert isteni finom volt az a 3 darab amit sikerült megmentenem :-), de dupla adagot fogok csinálni az tuti.

Erdélyi Ferenc
Erdélyi Ferenc / Erdélyi Ferenc Sun, 2011-02-13 13:05

 Ebben a receptben a megfelelő sózáson van a hangsúly, mint minden pogácsánál, de örülök annak, hogy mindkét verzióban jó lett a sózás. Sajnos mikor elkészítettem nem írtam le az arányokat és ezért a sózást elfelejtettem.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-02-12 21:43

Én már asszerint készítettem el,amit picit változtattál a recepten!
Szerintem nagyon jók így az arányok!
Ez a Te saját találmányod ez a recept,vagy szakácsönyvből nézted ki?
Nem mintha számítana,csak kiváncsi vagyok...
Remek kis recept!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-02-12 18:44

Ja,ha nem egyértelmű,akkor hozzáteszem,hogy azért tudok ódákat zengeni róla mert,megsütöttem!
Mindenki próbálja ki,ha valami finom sósra vágyik!

1057
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 30 dkg
tejföl 2 ek
3 kk
tojássárgája 1 db
sajt 10 dkg