Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztácia fagyi SüniSüti konyhájából

Pisztácia fagyi SüniSüti konyhájából
Pisztácia fagyi SüniSüti konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki látta az És megint dühbe jövünk filmet, az sejtheti, hogy miért készült ez a nyalánkság :D

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztáciából pár szép darabot félreteszünk díszítéshez. A többit ledaráljuk, és 2 ek cukorral kicsit karamellizáljuk, de vigyázva, mert nem szeretnénk, hogy a szép zöld színét elveszítse.
  2. Majd óvatosan felöntjük a rumaromás, ételfestékes tejjel, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a karamellizálódott cukor.
  3. A tejszínt 1 ek cukorral felverjük, de ne legyen túl kemény és túl lágy sem a hab. A karamellás pisztáciás tejet kihűtjük, és utána adjuk hozzá a habtejszínt, majd finoman összekeverjük, míg egynemű nem lesz. Ekkor betesszük a hűtőbe, és teljesen kihűtjük az egészet.
  4. A fagyigép tálcáját 24 órával a készítés előtt betesszük a mélyhűtőbe. A krémet pedig 4 órával a gépes kevergetés előtt készítjük el, és a hűtőben pihentetjük, amíg a gépbe nem kerül 30- 40 percre. Fogyasztás előtt még kicsit visszarakjuk a mélyhűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, fagyikehely, sorbet, karamellfagyi, vaníliafagyi, fagyitorta, parfé

egyéb elnevezések

pisztácia fagyi rumosan, tejszínes pisztácia fagyi, házi pisztáciafagyi

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szella
Szella Wed, 2014-07-09 15:01

Jézusom de tündéri :D Nagyon érdekli az a pisztácia... :D

217
sótlan pisztácia 10 dkg
cukor 4 ek
habtejszín 2.5 dl
tej 2 dl
rumaroma 1 ml
ételfesték 4 csepp