Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milka isler marcipánnal

Milka isler marcipánnal
Milka isler marcipánnal
26 perc / előkészület: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátomnak készítettem útravalónak, nem sajnálva rá az időt és a finom ajándékba kapott Milka csokimat. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

ajánlat

Aki kedveskedni szeretne valakinek, annak bátran ajánlom, mert isteni finom, és a végeredményen látszik a gondoskodás. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az isler hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrunk (a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk előbb, majd jöhet bele a többi hozzávaló). Elfelezzük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport is (nem muszáj teljesen, maradhat márványos is, annál szebb). Hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A ganache-hoz a csokit apróra tördeljük, és ráöntjük a felmelegített tejszínt, amibe belekevertük a margarint. Hűtőbe téve hagyjuk kihűlni, besűrűsödni.
  3. A tészta egyik felét kb 4 mm-esre kinyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. A másik színűvel ugyanezt tesszük, de közepükből is kiszúrunk valamilyen formát. Pihentetjük őket, majd kevés idő alatt rózsaszín szélűre sütjük.
  4. Miközben sülnek, porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt, ugyanakkora formákat szaggatunk belőle, és a frissen kisült alsó lapocskákra tesszük őket, hogy kicsit rájuk olvadjanak/ragadjanak. 
  5. A kihűlt felső ("lyukas") lapocskákat megmártjuk a mikróban óvatosan épphogy felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokiban, visszatesszük őket a sütőpapírra megkötni.
  6. Végső lépésként a marcipános alsó részekre teszünk a kihűlt csokis-tejszínes krémből, és rájuk ragasztjuk a tetejüket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norikanorika

Mióta szakács: 2010.06.06.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

milka csokis isler, isler marcipánnal, marcipános isler

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1300
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
tejcsokoládé 10 dkg
habtejszín 120 ml
margarin 1 ek
marcipán 100 g
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek