Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler ahogy Tinka készíti

Isler ahogy Tinka készíti
Isler ahogy Tinka készíti
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmmel már régen csináltunk közösen valamit, így a hétvégén sütöttünk. A recept a nagymamájáé, az ötlet barátnőmé, megvalósítói pedig mi magunk voltunk. Ahhoz képest, hogy először csináltunk ilyet, meglehetősen jól sikerült, így gondoltam, megosztom másokkal is.

hozzávalók / 12 adag

A sütihez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, porcukrot, zsírt, margarint és a tasak élesztőt egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. (Érdemes a lisztet és porcukrot átszitálni, hogy jobban el tudjuk dolgozni a hozzávalókat.)
  2. Lisztezett felületen fél centi vastagra (vagy még vékonyabbra) nyújtjuk.
  3. Kiszúróformával korongokat készítünk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 200 fokon 5-7 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűltek (vagy nem túl melegek), lekvárral összeragasztjuk őket. Kb. 70-80 darab lesz belőle.
  5. A 3 tábla csokit gőz fölött a hozzákevert étolajjal felolvasztunk. Egyenként bekenjük őket, és hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tinka:)

Mióta szakács: 2014.01.05.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggylekváros isler, csokimázas linzer lekvárral összeragasztva, ízes linzer csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
finomliszt 90 dkg
porcukor 30 dkg
mangalica zsír 10 dkg
margarin 25 dkg
instant élesztő 1 tasak
meggylekvár 120 g
csokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek