Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított kókuszos currys-chilis csirkemell

Pirított kókuszos currys-chilis csirkemell
Pirított kókuszos currys-chilis csirkemell
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég lett akváriumunk, és a halaknak kellett egy bujkáló, amit történetesen kókuszhéjból szoktak csinálni. A halak megkapták, ami jár nekik, én meg úgy gondoltam, a belsőséget se hagyjuk kárba veszni. Olyan fűszereket kombináltam, amiket imádok, gondoltam nem sülhet ki belőle rossz. Az első falat a mennybementel volt :) A curry alaphangon mindig finoman jelen van, majd robban a chili, és a végén ott a kókusz kissé édeskés, pirítástól különleges íze... A kókusz feltöréséhez illik a férfierő, utána már késsel kisebb darabokat kivágva, feszigetve nem nehéz a belezés. Ez a kis harc ne tartson senkit vissza attól, hogy kipróbálja, sült húshoz a pirított kókusz valami isteni finom. A konyha jellegét illetően bajban vagyok, mert eléggé szétlövi az irányokat a curry és a kókusz párosítása, de remélem ez senkinek sem szegi kedvét az elkészítésnél. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszt feltörjük, kiszedjük a belét. A felére lesz sükségünk ehhez az adaghoz, a többit elrakhatjuk későbbre. A kivájt kókuszdarabokat éles késsel vékony szeletekre vágjuk (a hosszúságukat az ízlésünkhöz igazíthatjuk), majd serpenyőben mindenféle olaj vagy zsiradék nélkül megpirítjuk. Lesznek szép ropogóra barnult darabok, ill. még fehérek, amiket esetleg vastagabbra hagytunk. Ezt egy tálkában félretesszük.
  2. A csirkemellet kokcákra, vagy csíkokra vágjuk, ki melyiket szereti. Egy tálba tesszük, majd megszórjuk curry porral (vagy ha valaki az ehhez szükséges fűszereket külön-külön adja hozzá, az is tökéletes), a chilivel, vegetával, borssal. Jól összekeverjük.
  3. A serpenyőben egy teáskanálnyi olajat forrósítunk, majd jól átsütjük benne a csirkemellet. Mikor megpirult, még szórhatunk rá chiliport, és hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben a pirított kókuszt. Jól összeforgatjuk, pirítjuk.
  4. A rizst jól átmossuk, beleöntjük egy edénybe, felöntjük a szükséges vízmennyiséggel, és feltesszük főni. Ízesítsük vegetával, kurkumával. Utóbbiból nem kell sok, viszont szép sárga lesz tőle a rizs. (Én szoktam egy kis olajat is rakni a főzővízbe.)
  5. Ha ez is kész tányérra halmozzuk, a tetejére pedig rászedjük a kókuszos husit.
  6. Mivel elég száraz étel gyümölcskompótot, befőttet kínálhatunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 649
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Süli Andrea

Mióta szakács: 2010.10.17.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszos csirkemell, currys-kókuszos csirkemell, chilis-kókuszos csirke curryvel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2274
csirkemell filé 1 db
kókusz 1 kg
rizs 1 bögre
napraforgó olaj 1 teáskanál
curry por 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
kurkuma 1 késhegynyi