r
Nosalty Logó

Pirított hagymás - tejszínes pulykamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilla
Pirított hagymás - tejszínes pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16213 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    4325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6912.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    705 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3338 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1378 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    81065 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    198 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6832 micro
  • Kolin:
    2327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, közben apró kockákra vágjuk a pulykamájat, majd hozzáadjuk a hagymához. Hirtelen megpirítjuk (ekkor még nem fűszerezzük!).
  3. Ha a máj megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt, ekkor fűszerezzük sóval, borssal az ételt, így a máj puha, szaftos marad. Mikor a tejszín egyet rottyant, 1-2 evőkanálnyi hideg vízben elkeverünk egy kevés étkezési keményítőt, majd a májhoz öntjük Addig főzzük, amíg besűrösödik.
  4. Basmati rizst kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11784
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna a szokványos resztelt máj helyett valami újat kipróbálni. Ez a tejszínes máj ugrott be. Nagyon finom, ízletes egyszerűen elkészíthető étel. És ami még fontos, hamar megvan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!