r
Nosalty Logó

Rakott májas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Holden87
Rakott májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4426 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 823 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1514 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8851 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1646 kcal
  • 23% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, sóval, borssal és majoránnával összekeverjük.
  2. Egy kisebb jénait kikenünk kókuszzsírral.
  3. A csirkemell sonkával kibéleljük, erre jön a máj, majd erre jön a sajt.
  4. Alufóliával letakarva kb. 20 percig sütjük, alufóliát levéve még 10 percig, amíg szépen megbarnul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1141
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 28.

Ajánló

Én gázsütőt használtam, a májnak nem kell sok idő, mert kemény lesz, illetve a hozzávalók hozzávetőlegesek, amit valójában használtam 1 normál csomag máj, 1 vákuum csomagolt szeletelt sajt és 1 vákuum csomagolt szeletelt csirkemell sonka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Holden87 1 recept

Mindhárom fő összetevő le volt akciózva a boltban, így kitaláltam, hogy a májat betekerve sütöm meg, de elég lusta vagyok ilyenekkel pepecselni, úgyhogy inkább csak egymásra pakoltam mindent. A képen már a sütés után egymásra pakolt szeletek láthatók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...