r
Nosalty Logó

Pikáns uborkakígyó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns uborkakígyó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 118 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 356 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 118 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 356 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Elkészítés

vágás

  1. A megtisztított kígyóuborkát két evőpálcika közé fektetve, az egyik oldalát merőleges vágásokkal irdaljuk be, ameddig a pálcikák engedik -nem szabad teljesen felszelni, mert így szétesik- fél centinként haladva.
  2. Fordítsuk át a zöldséget, és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is, de most 60 fokos szögbe állítsuk a pengét, és így ferdén szeljük fel, szintén nagyjából fél centiméterenként. A végeket nyugodtan vágjuk le.
  3. Finoman hintsük be sóval, és 10 percig pihentessük.

szósz kikeverése

  1. Az ecetet, a szójaszószt és a cukrot keverjük homogén szósszá.
  2. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le, és keverjük az ecetes szószhoz.

fűszerolaj készítése

  1. Egy edényben hevítsük fel az étolajat, majd amikor már éppen felforrósodott, dobjuk bele a csilipelyhet, esetleg néhány szem szecsuáni borsot. Oltsuk el alatta a tüzet.

Tálalás

  1. Az uborkát óvatosan fektessük csigaformában egy nagyobb tányérra, majd két merőleges vágással vágjuk 4 részre, hogy könnyebb legyen pálcikával fogyasztani.
  2. Öntsük rá a salátaszószt és a forró csiliolajat.
  3. Korianderzölddel, szezámmaggal és friss aprított csilipaprikával díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1994
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Ajánló

Egy többfogásos étkezés részeként érdemes tálalni egyéb húsos és zöldséges ételek és főtt rizs mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű uborkasaláta, különleges kínai tálalásban. Egyszerre látványos, pikáns és frissítő. Bárki számára könnyedén elkészíthető, egészséges és egyszerű ázsiai fogás.

Hozzászólások

Wawa

Szia, ezt a vágástechnikát nem értem, a képen úgy látszik, mintha nem teljesen átvágott szeletek lennének, - ez az elsö vágási módszer alapján jogos, de hogy a második, 60 fokos vágás mit eredményez, azt nem látom, meg igazán nem is tudom elképzelni, hogy hogyan kellene müködnie. Köszi elöre is, ha elmagyarázod.

Törölt felhasználó

Itt remélem jobban látszik és megérted. Ajánlom a cikket is hozzá... http://www.nosalty.hu/ajanlo/ket-fogas-vagasra#galeria=1&kep=0

Wawa

Köszi a gyors választ, igy valamivel érthetöbb, de valószínüleg akkor lesz világos, ha kipróbálom. Kimondottan érdekesnek tünik mindkét recepted.

Törölt felhasználó

Kedves Wawa! Beteszek ide neked egy kínai nyelv? videót, amin megmutatják mir?l is lenne szó: http://v.youku.com/v_show/id_XMjc2NTYxMjIw.html

Wawa

Így már világos, nagyon köszönöm a fáradtságodat és a türelmedet. A videon tényleg jól látszik a technika.

Wawa

Ma kipróbáltam a vágástechnikát is meg a receptet is, mindkettö igen jól sikerült. Az "uborkakígyó" a gyerekeknél igen nagy siker lett, de a felnöttek is megcsodálták a lyukacsos mintát. Nagyon köszönöm még egyszer a sok segítséget, és mindenkinek melegen ajánlani tudom a receptet is, meg ha valamiért különleges módon akarnak zöldségfélét tálalni, akkor a vágástechnikát is.

Hozzávalók

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.