Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns uborkakígyó

Pikáns uborkakígyó
Pikáns uborkakígyó
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű uborkasaláta, különleges kínai tálalásban. Egyszerre látványos, pikáns és frissítő. Bárki számára könnyedén elkészíthető, egészséges és egyszerű ázsiai fogás.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Egy többfogásos étkezés részeként érdemes tálalni egyéb húsos és zöldséges ételek és főtt rizs mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

vágás

  1. A megtisztított kígyóuborkát két evőpálcika közé fektetve, az egyik oldalát merőleges vágásokkal irdaljuk be, ameddig a pálcikák engedik -nem szabad teljesen felszelni, mert így szétesik- fél centinként haladva.
  2. Fordítsuk át a zöldséget, és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is, de most 60 fokos szögbe állítsuk a pengét, és így ferdén szeljük fel, szintén nagyjából fél centiméterenként. A végeket nyugodtan vágjuk le.
  3. Finoman hintsük be sóval, és 10 percig pihentessük.

szósz kikeverése

  1. Az ecetet, a szójaszószt és a cukrot keverjük homogén szósszá.
  2. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le, és keverjük az ecetes szószhoz.

fűszerolaj készítése

  1. Egy edényben hevítsük fel az étolajat, majd amikor már éppen felforrósodott, dobjuk bele a csilipelyhet, esetleg néhány szem szecsuáni borsot. Oltsuk el alatta a tüzet.

Tálalás

  1. Az uborkát óvatosan fektessük csigaformában egy nagyobb tányérra, majd két merőleges vágással vágjuk 4 részre, hogy könnyebb legyen pálcikával fogyasztani.
  2. Öntsük rá a salátaszószt és a forró csiliolajat.
  3. Korianderzölddel, szezámmaggal és friss aprított csilipaprikával díszíthetjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai uborkasaláta, egyszerű uborkasaláta különleges kínai tálalásban, kínai rizsecetes uborkasaláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2014-08-23 12:55

Szia,

ezt a vágástechnikát nem értem, a képen úgy látszik, mintha nem teljesen átvágott szeletek lennének, - ez az elsö vágási módszer alapján jogos, de hogy a második, 60 fokos vágás mit eredményez, azt nem látom, meg igazán nem is tudom elképzelni, hogy hogyan kellene müködnie.

Köszi elöre is, ha elmagyarázod.

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2014-08-23 17:12

Köszi a gyors választ, igy valamivel érthetöbb, de valószínüleg akkor lesz világos, ha kipróbálom.

Kimondottan érdekesnek tünik mindkét recepted.

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2014-08-26 19:10

Ma kipróbáltam a vágástechnikát is meg a receptet is, mindkettö igen jól sikerült.

Az "uborkakígyó" a gyerekeknél igen nagy siker lett, de a felnöttek is megcsodálták a lyukacsos mintát.

Nagyon köszönöm még egyszer a sok segítséget, és mindenkinek melegen ajánlani tudom a receptet is, meg ha valamiért különleges módon akarnak zöldségfélét tálalni, akkor a vágástechnikát is.

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2014-08-23 21:15

Így már világos, nagyon köszönöm a fáradtságodat és a türelmedet. A videon tényleg jól látszik a technika.

118
kígyóuborka 1 közepes db
szójaszósz 1 teáskanál
rizsecet 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
chilipehely 1 teáskanál
földimogyoró olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
gyömbér 1 csipet