Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tzatziki Glaser konyhájából

Tzatziki Glaser konyhájából
Tzatziki Glaser konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész tzatzikit ízesíthetjük apróra vágott friss mentával vagy kaporral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot egy tiszta konyharuhával bélelt szitába tesszük, és hagyjuk kb. 2 órát szűrődni.
  2. Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat egy kanál segítségével eltávolítjuk.
  3. Az uborkát lereszeljük, megszórjuk kevés sóval, és hagyjuk kb. 30 percet állni, majd jól kinyomkodjuk.
  4. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával és az olívaolajjal, hozzákeverjük az uborkát.
  5. Sóval és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

görög uborkasaláta, görög joghurtos uborkasaláta, fokhagymás-joghurtos görög uborkasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

113
görög joghurt 300 g
kígyóuborka 1 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
citromlé 5 csepp