Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns meleg gombasaláta

Pikáns meleg gombasaláta
Pikáns meleg gombasaláta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy saját találmányom, igen szeretjük sült húsok mellé, grillezéskor... is. Utoljára az ír marha steak-hez készítettem. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát csak mossuk (nem hámozzuk!), nagyon puha konyhai kefével esetleg áttöröljük, majd lecsepegtetjük.
  2. Nem túl vékony szeletekre felvágjuk.
  3. Az olívaolajat felforrósítjuk, és beletesszük a gombát. Addig pirítjuk kevergetve fedő nélkül, míg a levét elpárologtatja (zsírjára sül).
  4. Azután hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, kissé pirítjuk, erőteljesen borsozzuk, majd sózzuk. 
  5. Beleöntjük a tejszínt, épp csak összeforraljuk. 
  6. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, jól belekeverjük, és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 232
elküldve: 23
receptkönyvben: 720
elkészítve: 55/70
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombasaláta, meleg gombasaláta, gombasaláta húsok mellé

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kágika78
kágika78 Thu, 2017-01-26 17:42

Ez kiváló!!!! Kipróbáltuk, és valóban nagyon finom.
Én gyors vacsorának készítettem, tésztával.
Köszönöm a receptet!

Körci
Körci Sun, 2016-01-03 19:02

Nagyon-nagyon finom! Többször is elkészítettem már, de nem csak salátaként, hanem pl. padlizsán szeletekre téve, sajttal a tetején megsütve önálló ételként is. Köszönjük a receptet!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2013-06-04 14:16

Kedves Vicikó! Megcsináltam a gombát, de nem hus mellé, hanem elegendő mennyiségben fő ételként, petrezselymes rizzsel. Nagyon finom, gyors ebédünk volt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-05-03 20:43

Vegre, valaki aki nem azt irja,h 1-2 ek olaj, ami nonszensz!De, en kakukkfuvel szeretem a gombat.Nem hamozzuk,hat,sajnos ezt sem igy csinalja mindenki!Koszi Viciko!

429
csiperkegomba 1 kg
olívaolaj 10 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 8 gerezd
habtejszín 250 ml
petrezselyem 2 csokor