Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns almakompót

Pikáns almakompót
Pikáns almakompót
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kimondottan sült hús mellé készítettem ezt a kompótot. Ezért választottam kicsit markánsabb fűszereket, mint amikor édességnek készítem. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztos, hogy ízleni fog.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd felcikkelyezzük őket.
  2. Annyi vízben, ami épphogy ellepi, feltesszük főni.
  3. Sorban belerakosgatjuk a hozzávalókat.
  4. Forrástól számítva 3-5 perc alatt puhára főzzük az almákat.
  5. Jól lehűtve tálaljuk, sült húsok mellé.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 759
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

gyömbéres almakompót, almakompót hús mellé, fahéjas almakompót

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-11-24 09:04

Marhasült mellé kiváló! Én is szoktam készíteni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-11-25 08:52

És te is ugyanígy fűszerezed? (az előbb rossz helyre írtam a kérdést)

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 11:30

Igen, sőt olyat is csinálok, hogy kicsumázom az almát, s héjjastól főzöm ebben a lében 5 percet, utána sütőben megsütöm, egy lehelletnyi vajon.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-11-25 17:38

Ó, az finom lehet! Valami jó kis sült husi mellé. Majd kipróbálom. Köszi az ötletet. :)

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 17:58

Igen, egybesült marhabélszín mellé szoktam készíteni, fejenként 2 almát.

180
alma 6 db
citrom 0.25 db
1 csipet
fahéj 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
gyömbér 1 csipet
cukor 2 ek
méz 1 ek