Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta Ági konyhájából

Lekváros bukta Ági konyhájából
Lekváros bukta Ági konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lekváros buktát, ez a recept nagyon bevált, így rögtön dupla adagot kell sütni belőle, de az is villámgyorsan elfogy mindig.

hozzávalók / 4 adag

A buktához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, jól kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
  3. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk és megtöltjük a lekvárral. A tészta két szélét ráhajtjuk, majd összegöngyöljük.
  4. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, végül tojással megkenjük őket.
  5. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-30 percig sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 383
elküldve: 9
receptkönyvben: 221
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

agi8505

Mióta szakács: 2012.03.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bukta, ízes bukta, sütőlekváros bukta, kelt bukta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomi69
tomi69 Mon, 2013-08-19 20:43

Kedves agi8505! Ma megsütöttem a buktákat nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!

907
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 5 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2.4 dl
1 csipet
sütésálló lekvár 20 dkg
tojás 1 db
porcukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek