Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha japán palacsinta

Pihe-puha japán palacsinta
Pihe-puha japán palacsinta
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme a japánok pihekönnyű palacsintája, minden falatkája puha, kényeztető. A sütése igényel némi kis odafigyelést, de egyébként nem egy bonyolult recept. Reggelire meglephetjük vele szeretteinket.

 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejet, majd az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan összekeverjük.
  2. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a sima cukrot is.
  3. A tojáshabot kisebb adagokban keverjük a sárgájához, óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Egynemű, sűrű tésztát kapunk.
  4. Pár csepp olajjal kenjünk ki egy tapadásmentes serpenyőt, és kissé melegítsük fel. Egy kanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára 2-3 kanállal szedjünk a tésztából, hogy csúcsos kis halmokat kapjunk.
  5. Ha kész vannak a kupacok, tegyünk alájuk 2 teáskanál vizet, majd fedjük le őket 2-3 percre. Ezután fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy kis víz. Fedjük le a serpenyőt, majd ezt az oldalukat is 2-3 percig süssük. Próbáljuk minél alacsonyabb lángon sütni a palacsintákat, hogy az aljuk ne kapjon oda.
  6. Frissen, melegen, juharsziruppal és gyümölcsökkel tálaljuk. Ráadásnak mehet akár egy gombóc vaníliafagyi és porcukor. Igazi reggeli energiabomba.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 15 685
elküldve: 4
receptkönyvben: 121
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
71 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japánok palacsintája

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 ek
tej 15 ml
finomliszt 15 g
sütőpor 1 késhegynyi
tojásfehérje 2 db
cukor 17 g
0.5 csipet
víz 2 teáskanál
vaj 0.5 tk