Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős mangókrém

Pezsgős mangókrém
Pezsgős mangókrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom desszert, amelyre a Dr. Oetker- Desszertek c. könyvben akadtam.

hozzávalók / 4 adag

A mangókrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A mangót kimagozzuk, hámozzuk, és a gyümölcshúst botmixerrel pürésítjük, majd összekeverjük a pezsgővel, citromlével és a cukorral.
  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanálnyit a mangós masszából és jól összekeverjük, aztán a mangós-zselatint hozzáadjuk a megmaradt mangómasszához és jól összekeverjük, majd hidegre tesszük.
  4. A csokoládét vízfűrdőben felmelegítjük, a physalis-t félig megmártjuk benne és száradni tesszük. A többi csokoladét egy zacskóba öntjük, a zacskó egyik csücskét levágjuk és a csokoládéval a poharak belsejét díszítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a mangókrém kezd kocsonyásodni, hozzákeverjük a felvert tejszínt. A krémet poharakba töltjük és hidegre tesszük. A physalissal díszítjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 550
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1952 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes- pezsgős mangókrém, mangókrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kacsanyuszi
kacsanyuszi Fri, 2010-10-22 15:15

Nekem elég tömény lett, illetve a pezsgő íz is eléggé dominál, inkább valamilyen sütiben, piskóta közé tudnám jobban elképzelni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-09 00:22

Ez nagyon klassznak tűnik, ki fogom próbálni :)
Igazán mutatós, már-már művészi. Mintha ilyen lenne a pohár mintája. Szép lett.

436
lapzselatin 6 db
mangó 400 g
pezsgő 250 ml
citromlé 2 tk
cukor 75 g
habtejszín 250 ml
csokoládé 50 g
cseresznye 4 dkg