Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés eperhab

Mascarponés eperhab
Mascarponés eperhab
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdődik az eperszezon, ilyenkor érdemes kipróbálni ezt a könnyed, finom pohárkrémet.

hozzávalók / 7 adag

krémhez

díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret pürésítjük egy botmixer segítségével.
  2. A mascarponét és a kétféle cukrot kikeverjük, majd adagonként beleforgatjuk az eperpépet is.
  3. A maradék epreket felszeleteljük, és ízlés szerint körbe rakjuk a poharakba, ezután belekanalazzuk az eperhabot.
  4. A hideg tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd az epres krémre kanalazzuk, végül csokireszelékkel díszítjük.
  5. Pár órára hidegre tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 583
elküldve: 9
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém, epres pohárkrém, tejszínes epres pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
mascarpone 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 15 dkg
eper 35 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 1 ek
eper 15 dkg
étcsokoládé 3 dkg