Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pesto mandulával

Medvehagymás pesto mandulával
Medvehagymás pesto mandulával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagymának igen rövid szezonja van, amely kora tavasszal éli csúcsát, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget, és minél több finomságot készíteni belőle. Legyen szó pogácsáról, krémlevesről vagy főzelékről, mindegyik kiválóan párosítható ezzel az alapanyaggal, mégis az én személyes kedvencem a medvehagymás pesto. Az egyik oka, hogy ennek segítségével kitolhatjuk a szezont, hiszen olívaolajban, hűtőben eltéve, akár hetekig megőrzi minőségét. Másik pedig, hogy a későbbiekben sokszínűen felhasználható pizzára, tésztára, pirítósra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, és apróra vágjuk.
  2. Mozsárban vagy robotgépben pépesre zúzzuk a medvehagymát.
  3. Hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot és a darált mandulát.
  4. A megfelelő állag eléréséhez annyi olívaolajat adunk hozzá, amennyit felvesz. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Kis üvegbe tesszük, és olívaolajat öntünk a tetejére, így biztosítva a hosszabb eltarthatóságot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 755
elküldve: 6
receptkönyvben: 218
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás pesto, mandulás medvehagyma pesto, zöld pesto

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Sat, 2013-04-20 12:15

Ma meg is csináltam, s ami kimaradt az üvegből, tésztára raktam és megettem! Nagyon finom volt. Még a napokban fogok szedni medvehagymát és több üveggel rakok el. És főzeléknek is főzök, azt le szoktam fagyasztani. Köszi a receptet!

443
medvehagyma 1 csokor
mandula 6 dkg
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint