Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesto Calabrese pennével

Pesto Calabrese pennével
Pesto Calabrese pennével
22 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marta barátnőmtől kaptam a receptet már vagy egy fél éve, de eddig őszintén szólva teljesen el is felejtkeztem róla. Most, hogy előbújtak a napsugarak, és vágyom valami tavaszköszöntőre, viszont semmi időm nincs a szép hosszú menüsorokra, eszembe jutott, hogy átnézzem a Martától kapott, pillanatok alatt elkészíthető csodacsemegéket. A calábriai pesto jött, látott, győzött. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha nem esszük meg egyszerre, tegyük üvegbe, nyomogassuk le, és öntsünk rá egy kis olívaolajat. Ha újra használjuk, picit kevergessük el. Én tésztával ettem, de halakhoz, salátákhoz, grillekhez is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. A kaliforniai paprikát és a hagymát kisebb darabokra vágjuk, majd leturmixoljuk.
  3. Belekeverjük az olívaolajat, a ricottát és a parmezánt.
  4. Fűszerezzük, és összekeverjük.
  5. A tésztára öntjük, és serpenyőben pár perc alatt összemelegítjük.
  6. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 930
elküldve: 7
receptkönyvben: 653
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ricottás-paprikás pesto pennével, calábriai pesto pennével

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tularaemia
tularaemia Sat, 2013-03-23 09:06

Megcsináltam, nem vagyok szakács, ritkán is főzök, szóval teljes laikus vagyok. Nálam az adag 2 személyes. Én tettem bele 1 gerezd fokhagymát is. Finom lett, könnyed, tavaszias ízvilág. Végre a nehéz téli kaják után, ezért is csináltam meg.

petra
Petra / petra Thu, 2011-04-14 14:48

Imádtuk!
Puszi a barátnődnek érte!
Ja, és kötelező lesz közkinccsé tenned az összes többi csodacsemegét is:-). Várjuk.

564
piros kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
chili 1 db
olívaolaj 5 ek
ricotta 8 dkg
cayenne bors 2 kk
parmezán sajt 5 dkg
penne 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint