Pesto alla Genovese
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mercedes

adag
Előkészítés
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
3g bazsalikom1 kcal
-
2g fenyőmag15 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
256
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
12g bazsalikom3 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1023
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
7.3g bazsalikom2 kcal
-
5.5g fenyőmag37 kcal
-
51.5g olívaolaj455 kcal
-
30.3g parmezán sajt119 kcal
-
5.5g fokhagyma7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
620
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
256
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
1023
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
620
Kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bazsalikomleveleket leöblítjük, megszárítjuk.
- A fenyőmagot serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
- A fokhagymákat megtisztítjuk, karikára szeljük.
- A legjobb ízhatás elérése érdekében mozsárba tesszük a bazsalikomot, fokhagymát, és a pirított fenyőmagot, összezúzzuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az olívaolajjal, hozzákeverjük a reszelt sajtot.
- Elkészíthetjük ugyanígy turmixgépben is. Kis fokozaton kevés ideig összemixeljük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 10892
- Feltöltés dátuma: 2012. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Mercedes
302 recept
Roppant egészséges, és finom. Főzzünk ki tetszőleges tésztát hozzá. Mi gnocchival szeretjük.
Hozzászólások (4)
Nagyon szép a fotód, gratulálok!
Köszönöm szépen:)
Nemcsak a fotò szèp,hanem a recept is tòkèletes!Isteni finom,ès itt Olaszorszàgban is valòban ìgy kèszùl.Gratulàlok! ùdv.: Anna
Kedves Anna!Köszönöm szépen,nagyon jó érzés volt ezt olvasni.Próbálom mindig,minden receptnek az eredetijét megtalálni,és akkor úgy néz ki,nem hiába való a sok kutakodásom:)
Az igazsàg az,kedves Mercedes,hogy mèg itt olaszban is ugyanazt az ètelt kùlònbòzò fèlekèppen kèszìtik el,attòl is fùgg,hogy az orszàg melyik rèszèn vagy.Egyben itt is megàllja a helyèt az a mondàs,hogy ahàny hàz,annyi szokàs.De a lènyeg ugyanaz,hogy az olasz konyha isteni finom,akàrhol kèszìtik is el a finom fogàsokat.Egyèbkènt,ha van valami kèrdèsed olasz recepttel kapcsolatban,nagyon szìvesen segìtek benne.èn Pesaro kòzelèben Montecchio-ban èlek a csalàdommal,ès egy tùndèri olasz tanàrnòtòl tanulom a FINOMABBNàL FINOMABB RECEPTEKET!!!!!Elòttem kèszìti el,ìgy kònnyebb megtanulni. Szia: Anna
Köszönöm szépen,élni is fogok a kérdésekkel,ha valamire kiváncsi leszek.Te is tehetnél fel finom recepteket,nem gondoltál még rá?Biztos kapós lennél,a jó kis olasz ízekkel.Már bennem is tudatosult,hogy régiónként változik az ételek elkészítése,és néhány összetev?je,de nagyjából ugyanaz.Nagyon durván kitudok akadni olyanon,amikor pl:Carbonara néven tesznek fel recepteket olyan összetev?kkel,ami köszön?viszonyban sincs az eredeti recepttel,nincs azzal gond,ha valaki kitalál egy saját receptet,de akkor ne nevezze annak,adjon neki más nevet.Na mindegy,ez az én bogarasságom:)Remélem lesznek saját,igazi olasz receptjeid.Mindenesetre én nagyon várom.Üdv:Mercedes
Szia Mercedes! Ne haragudj, hogy hozzaszolok, de egy anyossal Genovaban, ezt kotelessegnek erzem. A hozzavalok helyesek, szerintem probald ki mas aranyokkal is. En tobb bazsalikomot tennek bele es kevesebb oliva olajat. Az anyosom pestoja, olyan hogy megall benne a kanal. Az o receptje szerint kb 50g fenyomag kell bele es 4-5 evokanal reszelt sajt (ki milyet reszesit elonyben, de valami parmezanhoz hasonlo legyen, oszinten bevallva, en mar elvesztem a kulonbozo nevekben, es a parom mindig a szivehez kapkod, amikor nem talalom el :)). Ahany haz Genovaban, annyi fele pesto. Aztan, ha ezt tesztaval eszitek, akkor mehet bele fejenkent 1 krumpli kockara vagva (a krumpli pont annyi ido alatt fo meg, mint a troffie, szoval nem kell vele vacakolni, hanem ugyanabba a labosba mehet, majd mikor osszekevered a tesztata es a pesto meg egy ici-pici kis kocka vajat is dobj mellejuk. Bocsi, az okoskodasert. :)
Szia! Köszönöm,hogy írtál. Én mindig más arányban készítem a pestót,és szoktam variálni a hozzá adott magokkal is. Van,hogy mandulából készítem vagy kesudióból is,mikor mit találok a spejzben. Van itt fent egy ilyen receptem,belinkelem neked,na ebben is megáll a kanál :) http://www.nosalty.hu/recept/mandulas-pesto A krumplis tanácsodat kifogom próbálni,köszi a tippet. Szép napot:Mercedes