r
Nosalty Logó

Perkedel kentang - az indonéz röszti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Spicy Momma
Perkedel kentang - az indonéz röszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1113 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 278 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1113 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és bő olajban kisütjük.
  2. A zellerzöldet az újhagymával apróra vágjuk.
  3. A sült krumplit mozsárban, vagy késes robotgéppel, ennek hiányában villával pépessé zúzzuk. Ebbe kerül majd az előzőleg felaprított zeller zöldje és az újhagyma. Ízlés szerint sózzuk és fehérborsozzuk.
  4. Egy tojást egy csipet sóval összekeverünk. A krumplis masszából kis golyókat gyúrunk, majd kb. 1 cm vastag tallér alakúra kilapítjuk.
  5. Ezután a kis tallérokat a tojásos keverékbe mártjuk, és forró olajban kisütjük. Melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3048
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 10.

Ajánló

Ebből a mennyiségből nekem 16 darab rösztim lett. Fogyaszthatjuk magában vagy egyfajta köretként is. Az indonézek inkább feltétként fogyasztják rizs, tojás, zöldségek és hús mellé.

Receptkategóriák

Perkedel kentang - az indonéz röszti
Spicy Momma 11 recept

Indonéziában feltétként fogyasztják rizzsel, a nasi campur vagy a nasi sayur elengedhetetlen kelléke. A párom és a gyerekek nagy kedvence. A sógoroméknál vendégeskedtünk, és a feleségétől kaptam a receptet. Tényleg nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek