r
Nosalty Logó

Pekándiós-mandulás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Pekándiós-mandulás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 5144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és egy teáskanál sót.
  3. Mixer gépbe keverjünk simára egy csésze barna cukrot, a vaníliás cukor felét vajjal, kb. 2-3 perc, majd adjuk hozzá a tojást és folytassuk a keverést még két percig.
  4. További keverés mellett adagoljuk a száraz alapanyagokat a keverőtálba, míg sima tésztát nem kapunk.
  5. Formázzunk kerek sütiket a tésztából, helyezzük a gömböket a sütőpapírra, tenyerünkkel lapítsuk le őket és ujjunkkal egyenként készítsünk mélyedéseket a tetejükre.
  6. Habosítsuk fel a tejszínt egy csipet sóval, 1 ek. vaníliás cukorral és a maradék barna cukorral, ebbe forgassuk bele a darált (inkább tört) diót vagy mandulát.
  7. Ezzel a krémmel töltsük meg a sütik mélyedéseit, kb. egy csapott teáskanálnyi jut mindegyikbe. Tetejükre helyezhetünk 1-1 szem mandulát vagy diót, de szeletelt mandulával is megszórhatjuk.
  8. 8-10 perc sütés elegendő lesz ahhoz, hogy a sütik karimája enyhén barnás árnyalatot kapjon, ekkor vegyük ki a sütőből. Két-három percig hagyjuk a tepsibe, majd óvatosan helyezzük tálra vagy dobozba. Letakarva napokig eláll.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x40x4
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4729
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Ajánló

Vendégváró falatként, vanília fagyival desszertnek, suliba édes süti gyanánt ajánlom meleg szívvel ezt a finomságot és ahogy írtam, a közelgő Halloween-re is elkészíthető!

Receptkategóriák

Mindig bajban van az ember, mivel kínálja meg vacsora vendégeit, ameddig ténylegesen asztalhoz ülnek. Sőt, ha az iskolában arra kérik a kedves szülőket, hogy küldjenek be valamilyen, gyorsan ehető sütit, akkor is hasonló problémába ütközünk. Ez az eredetileg pekándióból készülő süti egyszerű és nagyszerű ezekre az alkalmakra. Amerikai származása miatt a közelgő Halloweenre is nagyszerű!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek