r
Nosalty Logó

Aranygaluska Nózer konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska Nózer konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 846 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 3376 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 846 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 3376 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Először felfuttatjuk az élesztőt a tejben és egy kevés cukorban.
  2. Eközben a többi hozzávalót kelesztőtálba tesszük.
  3. Ha azélesztőnk felfutott, akkor a tészta hozzávalóihoz keverjük, és kézzel vagy géppel összedolgozzuk.
  4. Ezután 30-40 percet kelesztjük.
  5. Miközben a tészta kel, a bevonathoz megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a diót és a cukrot.
  6. Egy kb. 26 cm-es tortatformát kivajazunk.
  7. Miután a tészta megkelt, kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Ezeket a tésztadarabokat először villával az olvasztott vajba mártjuk, majd megforgatjuk a cukros dióban, és a tortaformába helyezzük egymáshoz szorosan.
  9. Ha ez kész, akkor a maradék cukros diót a tészta tetejére szórjuk.
  10. Majd így kelesztjük még 30 percig.
  11. Végül 170°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
  12. Miközben sül, a sodó hozzávalóit összekeverjük tetszőleges sűrűségűre, majd hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet Andi konyháján találtam. Frissen nagyon finom, de nekünk másnap is ízlett. :)

Hozzávalók

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek