r
Nosalty Logó

Aranygaluska Nózer konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska Nózer konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 3376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 3376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Először felfuttatjuk az élesztőt a tejben és egy kevés cukorban.
  2. Eközben a többi hozzávalót kelesztőtálba tesszük.
  3. Ha azélesztőnk felfutott, akkor a tészta hozzávalóihoz keverjük, és kézzel vagy géppel összedolgozzuk.
  4. Ezután 30-40 percet kelesztjük.
  5. Miközben a tészta kel, a bevonathoz megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a diót és a cukrot.
  6. Egy kb. 26 cm-es tortatformát kivajazunk.
  7. Miután a tészta megkelt, kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Ezeket a tésztadarabokat először villával az olvasztott vajba mártjuk, majd megforgatjuk a cukros dióban, és a tortaformába helyezzük egymáshoz szorosan.
  9. Ha ez kész, akkor a maradék cukros diót a tészta tetejére szórjuk.
  10. Majd így kelesztjük még 30 percig.
  11. Végül 170°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
  12. Miközben sül, a sodó hozzávalóit összekeverjük tetszőleges sűrűségűre, majd hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2015
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Andi konyháján találtam. Frissen nagyon finom, de nekünk másnap is ízlett. :)

Hozzávalók

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!