Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi pavlova

Karácsonyi pavlova
Karácsonyi pavlova
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen elkészíthető, elegáns desszertet hoztunk nektek, amit a laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral fokozatosnak kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az ecetet, a keményítőt és a legvégén a kakaóport.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, és kör formájúra igazítjuk a habot. Előmelegített sütőben 90 fokon 2 órán keresztül szárítjuk.
  3. A felvert habtejszínt összeforgatjuk a kihabosított mascarponével, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
  4. A kihűlt pavlovára kanalazzuk a tejszínes krémet, elegyengetjük, majd meglocsoljuk olvasztott csokoládéval, és gazdagon megszórjuk gránátalmamaggal.
  • sütési hőfok: 90°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
41 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pavlova torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
tojásfehérje 6 db
porcukor 400 g
ecet 1 tk
kukoricakeményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 evőkanál
habtejszín 200 g
vaníliás cukor 2 ek
mascarpone 300 g
narancshéj 2 narancsból nyert
étcsokoládé 100 g
gránátalma 3 db