r
Nosalty Logó

Karácsonyi pavlova

Gerzsenyi Flóra
Karácsonyi pavlova
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

582
Kalória
8.9g
Fehérje
77.1g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
93g
Víz
28.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
68g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    617.1 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 4647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral fokozatosnak kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az ecetet, a keményítőt és a legvégén a kakaóport.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, és kör formájúra igazítjuk a habot. Előmelegített sütőben 90 fokon 2 órán keresztül szárítjuk.
  3. A felvert habtejszínt összeforgatjuk a kihabosított mascarponével, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
  4. A kihűlt pavlovára kanalazzuk a tejszínes krémet, elegyengetjük, majd meglocsoljuk olvasztott csokoládéval, és gazdagon megszórjuk gránátalmamaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy könnyen elkészíthető, elegáns desszertet hoztunk nektek, amit a laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek