Libamájpástétom

Libamáj alapú, krémes állagú pástétom. Gyakran készítik borban párolva, lehet fűszeres, vagy zöldséges is, előállítására a legtöbb európai nemzetnek megvannak a hagyományai. Mivel a libamáj ára meglehetősen borsos, ezért a libamájpástétom ritkán fogyasztott és használt alapanyag. Ehetjük kenyérre kenve, friss pirítóssal, vagy akár húsételek ízesítőjeként is.
Bármikor.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
11.4 g
zsírtartalom
150040.9 g
szénhidráttartalom
4.67 g
víztartalom
37.04 g
Nátrium
697 mg
Foszfor
200 mg
Kalcium
70 mg
Magnézium
13 mg
B6 vitamin
0.06 g
Niacin - B3 vitamin
2.51 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.2 mg
Retinol
1001 µg
fehérje
11.4 g
Zsír
telített zsírsav
14.45 g
egyszeresen telített zsírsav
25.61 g
többszörösen telített zsírsav
0.84 g
koleszterin
150 g
ásványi anyagok
Kalcium
70 mg
Vas
5.5 mg
Magnézium
13 mg
Foszfor
200 mg
Nátrium
697 mg
Cink
0.92 mg
Réz
0.4 mg
Mangán
0.12 mg
Szelén
44 µg
szénhidrát
víz
37.04 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.088 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.299 mg
Niacin - B3 vitamin
2.51 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.2 mg
Folát
60 µg
Retinol
1001 µg
B12 vitamin
9.4 µg
A vitamin
1001 µg
B6 vitamin
0.06 g
Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.
NosaltyJönnek az ünnepek, az időszak, amikor több halat eszünk, mint az év többi részében. Szerencsére nem a leghizlalóbb ételcsoportról van szó, azonban mégsem árt odafigyelni, hogyan készítjük el. Most a legízesebb és legegészségesebb módokat fogjuk megnézni.
Lakos BenedekReviczky Gábor a Tények Pluszban számolt be arról, hogy legyőzte a rákot.
NosaltyLetudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Megfordítottuk a menü rendjét: édes körtekrémlevessel kezdünk, és sós süteménnyel, sajtos rúddal zárunk, közéjük pedig, hopp, egy grillezett csirkemell ékelődött.
Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.