r
Nosalty Logó

Párolt sertéshús Glaser konyhájából

Glaser
Párolt sertéshús Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

388
Kalória
43.3g
Fehérje
4.5g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
165g
Víz
133g
Koleszterin
765.7mg
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2329 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 388 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    990 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5975 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 2329 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és a mustárral. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körbe megpirítjuk a forró olajban, majd hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, további 2-3 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a levessel, felfőzzük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
  4. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni. A levet, amibe főtt, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 105 p

Az alaplé egy részét helyettesíthetjük vörösborral.  A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...