r
Nosalty Logó

Párizsi süveg

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Párizsi süveg
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 486 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.3 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    821 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 5261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 486 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
  2. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni. (40 db lett belőle)
  3. A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk.
  4. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még egy percig főzzük.
  5. Kevergetve teljesen kihűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk.
  7. Nyomózsákba töltjük, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
  8. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.
  9. A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6748
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Párizsi süveg
VnéEdit 295 recept

A nők lapja szakácskönyvből készítettem. Nagy sikere volt Húsvétkor. Legközelebb dupla adagban sütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek