Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parasztvacsora székely módra

Parasztvacsora székely módra
Parasztvacsora székely módra
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű párosítás a sült pityókával az aludttej, pláne, ha feldobjuk egy kis kolbásszal! 

hozzávalók / 4 adag

Pityóka elkészítése

Kolbász elkészítése

Aludttej elkészítése

  • 1 dl tej (házi vagy piacon vásárolt tehéntej)

Sütőzsiradék

Pityóka elkészítése
Minden fázishoz
  • 0

ajánlat

A parasztvacsora elfogyasztásához a legjobban illik a ropogós házikenyér, savanyúságnak pedig: kovászos uborka, káposztasavanyúság vagy ecetes gomba.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pityóka elkészítése

  1. A megmosott pityókát héjában megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, kiszedjük egy edénybe, és meghántjuk.
  3. Ezután negyedbe-félbe vágjuk és megfűszerezzük.
  4. Előmelegített tepsiben, forró olajban sütjük (közben forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön).

Kolbász elkészítése

  1. A kolbászt feldaraboljuk, és forró olajban ropogósra sütjük (javasolt belevágni kis csíkokat, hogy a fölösleges zsiradék távozzon).

Aludttej elkészítése

  1. A friss házi tejet műanyag palackba szűrjük, szobahőmérsékletlen állni hagyjuk körülbelül két napot, és kész is az aludttej (elfogyasztása után nem kell kimosni a palackot, hanem a következő adagnak szánt tejet bele kell tölteni, ugyanis finomabb és hamarabb is alszik meg).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, újév
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült pityóka, tepsis krumpli, sült parasztkolbász, aludt tej, vacsora, magyaros disznótoros

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1382
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
parasztkolbász 1 kg
tej 1 dl