r
Nosalty Logó

Parajos tészta

NS
Parajos tészta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

995
Kalória
31.7g
Fehérje
99.7g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
132.7g
Víz
79g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6610 micro
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7728.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1648 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26439 micro
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben a tésztát megfőzzük, majd leszűrve hidegre hűtjük. Erre azért van szükség, mert a hideg tészta jobban felszívja a szószt melegedés közben.
  2. A spenótot vajon megfuttatjuk, sóval-borssal-fokhagymával ízesítjük.
  3. Majd a tésztát hozzáadva összemelegítjük a tejszín hozzáadásával együtt.
  4. Cserépedénybe vagy tepsibe tesszük, és ráhintjük a lereszelt sajtot.
  5. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez nem egy ismeretlen étel, viszont én és a családom nagyon szereti! Foglalkozásomnak köszönhetően sűrűn találkoztam vele, és nagyon finom étel!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...