Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsommártás liszt sterccel

Paradicsommártás liszt sterccel
Paradicsommártás liszt sterccel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom nagyon finom ebédje. Nagymamám sterccel készítette a paradicsommártást, vagy ahogy mi gyerekek neveztük : "listerccel".

hozzávalók / 4 adag

mártáshoz

sterchez

ajánlat

Vajjal is készíthető a sterc. Önmagában is fogyasztható, bármilyen salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

mártáshoz

  1. A paradicsompürét beleöntjük egy fazékba. Teszünk bele ízlés szerint cukrot, sót és zellerlevelet. Felengedjük kevéske vízzel, majd jól felmelegítjük.
  2. Egy edénykébe felforrósítjuk az olajat, beletesszük a lisztet, és nagyon világos rántást készítünk.
  3. Levesszük a tűzről. Teszünk bele egy csipet sót, hogy ne csomósodjon össze, majd pirospaprikát. Elkeverjük, felöntjük vízzel, és hozzáöntjük a paradicsomhoz.
  4. Folytonos keverés mellett besűrítjük.

sterchez

  1. A lisztet egy lábaskában zsiradék nélkül állandó keverés mellet halványbarnára pirítjuk.
  2. Erőteljes keverés mellett még jó melegen hozzáöntjük a forró vizet. Vigyázat, nem lehet kása szerű!!
  3. Amikor egyenletessé válik és már nem lisztes, megsózzuk, és hozzákeverjük a felmelegített zsiradékot.
  4. Tányérokra szedjük. Mellé merjük a szószt, és főtt tojással kínáljuk.
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos szósz, szósz paradicsomból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2014-07-03 15:21

Gyerekkorunkban mi cukorral és tejjel ettük a stercet. De finom volt :)

356
sűrített paradicsom 150 g
zellerlevél 1 db
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 dl
finomliszt 25 dkg
víz 1.5 dl
sertészsír 2.5 dkg
0 ízlés szerint