Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomsaláta Liongirl konyhájából

Paradicsomsaláta Liongirl konyhájából
Paradicsomsaláta Liongirl konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyárban az egyik legcsodálatosabb dolog a napérlelte, lédús, piros paradicsom. Készíthetünk belőle szendvicset, chutney-t vagy ízletes salátát húsok mellé, esetleg bruschettára. Ez egy villámsaláta a nyár minden ízével.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomok közül kettőt egy az egyben felaprítunk, a maradék három paradicsomot pedig félbevágjuk, és kikanalazzuk a magját, hogy csak a kemény húsa maradjon meg. Tálba tesszük.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük az olajat a balzsamecettel, az oregánóval, csipet sóval, frissen őrölt színes borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával.
  3. Felaprítjuk az újhagymát, a friss bazsalikomot hozzákeverjük a paradicsomhoz, ráöntjük az öntetet, és alaposan összeforgatjuk.
  4. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Liongirl

Mióta szakács: 2014.07.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

újhagymás paradicsomsaláta, balzsamecetes paradicsomsaláta, bazsalikomos paradicsomsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

108
paradicsom 5 közepes db
újhagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 1 csokor
oregánó 1 kk
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint